Kan du leie ut? Trenger flere boliger til flyktninger

Leder for boligkontoret i Nav Nordre Aker, Christine Ruud, er på jakt etter boliger til flyktningene bydelen skal bosette i 2015. Her et bilde fra Havnabakken. FOTO: BYDEL NORDRE AKER/KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Det er mest enslige flyktninger, vi trenger derfor i hovedsak ettromsleiligheter, sier leder for boligkontoret ved NAV, Christine Ruud.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.11.2015 kl 12:47

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Ordinær kvote for antall flyktninger som skal bosettes i Bydel Nordre Aker i år, er 40 personer.I tillegg har bystyret vedtatt en tilleggskvote på 22 personer, så totalt har bydelen ansvar for å bosette 62 flyktninger i 2015.

Nøktern bolig

– Vi har fortløpende visninger og tildeler boliger. Vi har bosatt ordinær kvote og har bosatt en del fra tilleggskvoten og er i prosess på resten. Vi vurderer og finner leiligheter ut i fra husstandens størrelse, slik at husleien tilsvarer behovet for størrelse i nøktern bolig, svarer leder for boligkontoret ved NAV, Christine Ruud på spørsmål om hva status er for bosetting av flyktninger i Nordre Aker.

Bydelen skal bosette alle flyktningene i egen bydel, fordi flyktningene skal delta i introduksjonsprogram og følges opp av programrådgivere i bydelen.

KOMMENTAR: – Gi meg en flyktning!

– Boligeiere, ta kontakt !

– Det er veldig positivt hvis utleiere tar kontakt med oss, dersom de har en selvstendig boenhet som er godkjent for utleie i bydelen. Vi kommer gjerne på befaring og kan kontaktes på mail; christine.ruud@bna.oslo.kommune.no eller ingerlise.ensrud@bna.oslo.kommune.no.

LES OGSÅ: Har stanset planene i Maridalen: Men avviser at det er aktuelt med flyktningleir på Skar

Flest enslige

Ruud forteller at det er flest enslige flyktninger.

– Vi trenger derfor i hovedsak ettromsleiligheter. Det må være kollektivtransport-muligheter i nærheten, ellers er ikke beliggenhet av betydning. Det er ikke aktuelt med kollektiv boform foreløpig, da Husbanken ikke godkjenner disse botilbudene for bostøtte. Dette på bakgrunn av det blir for kostbart for bydelen å bosette i kollektiv, legger Ruud til.

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse