ANNONSE
Annonse

Kan ha funnet Abelloftets arvtager

Trin Køhncke Urholt i bydelsutvalgets møte i desember 2016. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Ungdomsklubben på Ullevål må flytte fra kinobygget på John Colletts plass. Løsningen kan bli et nytt tilbud på Marienlyst skole.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.04.2017 kl 11:53

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLEVÅL: Årsaken er at eierne av Vestgrensa 2-4 (kinobygget) i to omganger, fra Plan- og bygningsetaten og Fylkesmannen, har fått avslag på sin søknad om bruksendring av bygget, til lokalt kulturhus.

Det betyr at den type drift som nå foregår i lokalene ikke er tillatt.

– Det er synd, for både utleier og vi er fornøyde med lokalene, sa avdelingssjef for oppvekst i Bydel Nordre Aker, Trine Køhncke Urholt, i bydelsutvalgsmøtet 30. mars.

Bakgrunnen for ønske om bruksendring er for å kunne tilpasse lokalene til universell utforming. Det er de ikke i dag, og dermed er ikke tilbudet tilgjengelig for ungdom med funksjonhemminger. På bakgrunn av dette har bydelen og gårdeier blitt enige om gjensidig å løse hverandre fra kontrakten fra juni i år.

Dermed trengs det nye lokaler for ungdomsklubben som primært er et tilbud til Ullevål-ungdom som går på Marienlyst skole.

LES OGSÅ: Risikerer å måtte flytte ungdomsklubben fra Abelloftet

Snakker med St. Hanshaugen

I følge Urholt har bydelen jobbet iherdig med å finne nye lokaler, og nå kan en løsning være i sikte. Etter møter med Bydel St. Hanshaugen og Marienlyst skole, har det kommet fram at deres elever med hjemmeadresse i Nordre Aker (Ullevål-ungdommene) ikke har det samme tilbudet som andre skoler har.

– På Marienlyst skole har de et lokale som heter Lekern. Nå har det bare vært juniortilbud der, men tidligere har det også vært tilbud til ungdomsskoleelever. Lokalet er nylig pusset opp, og har fotball- og basketbane, og skateramp utenfor, sa Urholt.

Ifølge avdelingssjefen er både Bydel St. Haugen og Marienlyst skole instilt på å inngå en avtale med Nordre Aker om å flytte aktiviteten fra Abelloftet til Lekern.

– Vi har sett på muligheten for å utvikle tilbudet til noe mer à la Glasshuset, med midttimetilbud og tverrfaglig innsats, opplyste Urholt.

– Det synes vi er spennende å se på, og er noe som kan være et alternativ, sa hun, og la hun til at bydelen ønsker å lufte dette for bydelspolitikerne.

Representanter fra Abelstyret i BU-møtet i desember 2016, da de kjempet for å beholde tilbudet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Ekstratilbud på Berg gård

Urholt fikk spørsmål fra BU om et slikt tilbud ville favne like mange som Abelloftet gjør. Det mente hun det vil gjøre, og det vil trolig være aktuelt for enda flere, fordi det ligger på skolen.

– Dermed kan ungdommene gå rett fra skolen til fritidsstilbudet. Vi har fått tilbakemelding på at noen ikke føler tilhøringhet til Abelloftet. Flere vil kunne gjøre det til et tilbud på Lekern, fordi skolen er alles arena.

Som supplement til et eventuelt etterskoletidtilbud på Lekern, er det også ledige lokaler i nyoppussede Berg gård. Her vil det kunne være mulig å organisere kvelds- og helgetilbud for ungdom på Ullevål.

LES OGSÅ: Barnehagen på Berg gård fpr eget svømmebasseng

Ny driftsmodell

Det vakte sterke reaksjoner da det i fjor høst ble kjent at bydelen skulle overta driften av Abelloftet, etter det private inititivet iClub, som i sin tid fikk igang Abelloftet som ungdomshus. Dette var en del av driftsavtalen. Ungdommene ønsket imidlertid fortsatt iClub-drift.

Ullevål-ungdom i fakkeltog i Nydalen for Abelloftet i desember 2016.

Ullevål-ungdom gikk i desember i fakkeltog for å bevare tilbudet.

Siden februar har iClub og bydelens ansatte fra forebyggende enhet drevet tilbudet sammen i en overgangsfase. 1. april tok bydelen helt over driften.

Urholt understreket at omfanget av tilbudet, og åpningstidene er de samme, selv om bydelen nå driver det. Det er tre ansatte fra bydelen som skal drive Abelloftet. En miljøterapeut og miljøarbeidere. Dette er stillinger som kommer i tillegg til Trikkehallen og Glasshuset, og ikke går på bekostning av driften i bydelens andre ungdomshus, ifølge Urholt.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse