– Kan jeg grille hjertet på bålet?

Anatomi med naturen som klasserom - Sollerudstrandas ungdomsskoleelever og lærer går gjennom orrfuglen. FOTO: Privat

Flott høstuke for ungdomsskoleelevene. – Etter en liten anatomiøkt dro noen elever ut og fyrte opp bål, der vi kokte kraft på skroget til orrhanen, forteller Sollerudstranda-gutta på tur.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.09.2015 kl 16:43

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Siste dagen i høstuka, forberedelse av herremåltid i Maridalen for ungdomsskoleelevene ved Sollerudstranda med lærere. FOTO: Privat

Se bildet større

Ikke noe vanlig skolekjøkkenmat i Maridalen: Stekt orrfuglbryst. Rådyrkarbonader. Soppstuing. Hjemmelagd tyttebærsyltetøy. Potetmos. FOTO: Privat

Se bildet større

Desserten: Blåbærpai med selvplukkede hasselnøtter. FOTO: Privat

MARIDALEN: Sollerudstranda skole har også avdeling i Maridalen, med base ved gården Vaggestein. Denne uka ble en spennende uke for ungdomsskoleelevene.

I vår årlige «høstingsuke» skal vi forsøke å skaffe oss ingredienser til et måltid bestående av mat vi henter inn fra nærområdet, nemlig Maridalen og Nordmarka. Målet er å skaffe nøtter, bær, sopp, fisk og vilt til et nydelig fredagsmåltid, sa lærer Mats Horni til Nordre Aker Budstikke, mandag.

Hold deg oppdatert på lokale nyheter: Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Orrfugl og rådyrkarbonade

Lokalavisen har fulgt gutta på tur gjennom uka. Dessverre ble det verken fugl eller fisk, men en flott høstuke med naturen som klasserom. Og som skal gi elevene motivasjon til skolehverdagen. Og heldigvis ligger det vilt i frysern, og det ble et noe eksklusivt skolekjøkken for Sollerudstranda-elevene fredag. Med blant annet orrfugl og rådyrkarbonade.

Lærer Mats Horni forteller fra fredagen, siste dagen i innhøstingsuka.

– Elevene møtte med sult i blikket allerede ved frokostbordet. Alle hadde registrert at det ikke ble noe utbytte på jakten eller fiskingen. Gleden var derfor stor da det lå en kilo rådyrkarbonade og en orrhane på kjøkkenbordet, forteller Horni.

Les også: Utrolig mange naive foreldre der ute - lettere å skaffe hasj enn alkohol

Kraft fra fugleskroget

Han fortsetter.

– Kortreist mat i så måte. Etter en liten anatomiøkt ved bordet dro noen elever ut og fyrte opp et bål. Der skulle vi koke kraft på skroget til orrhanen.

– Kan jeg grille hjertet på bålet, spurte Zeen.

Selvfølgelig kunne han det.

Pai og steking

Inne på gården var andre godt gang med paideigen. Kenneth og Sean hadde hentet hver sin vannpumpetang fra verkstedet og var i gang med å knekke hasselnøtter.

Maikls var sjef for karbonadene og måtte sørge for å holde sultne elever unna stekepanna.

Som siste punkt på programmet før elevenes høstferie, var det dags for å nyte alt vi hadde høstet. Bær, sopp, tyttebær, blåbær og hasselnøtter hadde med vår hjelp tatt turen fra naturen til middagsbord.

– Beste jeg har smakt

– Dette er det beste jeg noen gang har smakt, sa Gaute.

En flott oppsummering av en herlig uke.

På menyen: Stekt orrfuglbryst. Rådyrkarbonader. Soppstuing. Hjemmelagd tyttebærsyltetøy. Potetmos. Blåbærpai med selvplukkede hasselnøtter.

Ikke verst til skolekjøkken å være.

Hold deg oppdatert på lokale nyheter: Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse