Kan miste hjemmet sitt i Kjelsåsveien etter 25 år

Per Olaf har bodd i institusjonen i Kjelsåsveien i 25 år. Nå må han og de andre beboerne ut. Det reagerer søsteren astrid Bjørg Willis sterkt på. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA/PRIVAT

Sveitservillaen i Kjelsåsveien 116 er beboerinstitusjon. Nå er det ikke sikkert at beboerne får bli, etter 25 år. – Dette er bare veldig trist. Jeg har rett og slett ikke ord for hvor ille jeg synes dette er, sier Astrid, søster til en av beboerne.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.09.2015 kl 21:03

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS:Pårørende til beboere i bydelens boliginstitusjon har vært i kontakt med Nordre Aker Budstikke, og frykter at beboerne må flytte, når den store utbyggingen i Kjelsåsveien 114-116 skal skje. Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet at naboer har klaget utbyggingsprosjektet inn for Fylkesmannen.

Hold deg oppdatert på lokale nyheter: Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Sveiservillaen på tomten er bevaringsverdig, tidligere Kjelsås politistasjon, og er planlagt flyttet syd på tomten. Det står også i sakspapirene at hvis det ikke blir en vellykket flytting, kan det settes opp annet erstatningsbygg.

LES OGSÅ: Har klaget den planlagte utbyggingen i Kjelsåsveien 114-116 inn for Fylkesmannen

Vil ta kontakt

Assisterende bydelsdirektør Preben Winger forteller at det nå skal tas fatt på videre fremdrift av innholdet i nye Kjelsåsveien 114-116.

– Det betyr at det skal utarbeides en konseptvalgsutredning og ett konkurransegrunnlag. I den forbindelse vil vi ta kontakt med aktuelle berørte, det være seg beboere og pårørende i Kjelsåsveien 116, villaen, og seniorsenteret Kuben, forteller Winger.

LES OGSÅ: Jørgen Foss inn i bispedømmerådet: – Klar tale fra det norske folk om at kirken skal lene seg mot 2015 og ikke år null

Huset skal ikke brukes til bolig

Han forteller at det forrige uke ble avholdt møte med leder av seniorsenteret Kuben 62+.

– Vi vil ganske snart ta kontakt med beboere i Kjelsåsveien 116. Det er mye som skal utredes og planlegges før man kommer i gang med bygging. Den fasen vi nå skal inn kan by på hinder og uforutsette saker og ting som vanskeliggjør en framdriftsplan. Herunder flytting av Kjelsåsveien 116, altså villaen, sier Winger.

Men legges det opp til at dagens beboere i den gamle sveitservillaen kan fortsette å bo på samme adresse, eventuelt i huset, når det eventuelt er flyttet?

– Slik saken er vedtatt i bystyret, så er det lagt opp til at dette huset ikke lenger skal brukes til bolig, sier Winger.

LES OGSÅ: Tja til fartshumper, flere toaletter og kanskje flyktninger til Skar leir?

Ut etter 25 år

Astrid Bjørg Willis' bror, har bodd i sveitservillaen i 25 år.

– Min Per Olaf har bodd der i 25 år, med noen andre menn. De er som en familie. Min bror elsker leiligheten han bor i, dette er hans hjem, sier Astrid fra USA, på mail til Nordre Aker Budstikke, og som reiser til Norge i begynnelsen av desember.

Søsteren er opprørt over at det ikke gis noen garantier for at beboerne kan fortsette å bo i sveiservillaen når den eventuelt blir flyttet.

Er som en familie

– Jeg blir så klart veldig lei meg når det nå kommer frem at det slett ikke er sikkert at min bror og de andre i huset, får fortsette å bo der etter utbyggingen på området, sier Astrid.

Hun forsetter:

– Ikke bare mister han leiligheten, men også familien sin, for som jeg har nevnt, så er de mennene som bor i huset som en liten familie. Dette er bare veldig trist. Jeg har rett og slett ikke ord for hvor ille jeg synes dette er, sier Astrid.

Hold deg oppdatert på lokale nyheter: Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse