Kan nå flyktningmålet med disse leilighetene

Kjelsåsveien 130. FOTO: BOLIGBYGG

Siden Boligbygg kjøpte leilighetene i andre etasje i Rune's-bygget for nær 50 millioner tidlig i 2016, er det meste pusset opp i Kjelsåsveien 130. Nå får beboerne endelig flytte inn, til stor glede for bydelen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.03.2017 kl 13:26

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: – Boligbehovet i bydelen er stort. Det er mange som står på venteliste for kommunal bolig og bydelen skal bosette et høyt antall flyktninger i år, forteller Inger Lise Ensrud, boligkonsulent i Bydel Nordre Aker, i en pressemelding fra Boligbygg.

Nordre Aker Budstikke skrev i fjor sommer at Oslo kommune kjøpte boligdelen av bygget for nærmere 50 millioner kroner. Da var prisen nesten doblet siden 2013, da det ble solgt for «bare» 25 millioner.

Det ble da kjent at boligene skulle oppgraderes og bli kommunale boliger for Bydel Nordre Aker.

LES OGSÅ: Nå er det slutt på at halvparten av trikkene snur på Disen. Fra 2. april kjører 12-trikken til Kjelsås

Rune's minivarehus

Leilighetene i Kjelsåsveien 130 er på cirka 27 kvadratmeter, og det er 26 boliger i bygget, som opprinnelig er fra 1965. I første etasje ligger butikken Runes, og i etasjene over ligger leilighetene der beboerne i disse dager flytter inn. Da bygget ble solgt fikk innehaver Rune Vedal kjøpe butikkdelen av bygget.

LES OGSÅ: Rune's: De kommer vel snart og verner oss

– De 26 boligene i Kjelsåsveien 130 gjør at flere som står på venteliste får leie en kommunal bolig, og at bydelen har en mulighet til å nå sitt mål med bosetting av flyktninger, sier Ensrud.

Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet om at Bydel Nordre Aker har stort behov for flere kommunale boliger.

Kjøpte og pusset opp

Se bildet større

Slik ser det ut i en av de nyoppussede leilighetene. Boligen har en nøktern og god standard. Foto: Boligbygg

Kjøpskontrakten til ble signert i midten av januar 2016.

– Denne eiendommen var en av svært få hele bygårder for salg på markedet, og det ble bestemt å sjekke med eiendomsmegler hva som var status. Det var nemlig et meget godt bygg sett med Boligbyggs øyne, forteller Geir Fredriksen i Boligbyggs kjøpsteam.

Boligene har også god beliggenhet, med trikk og matbutikk kun et steinkast unna. Flere budgivere var interessert, men Boligbygg hadde en god strategi, skriver de i pressemeldingen.

– Vi tilbød selger å kjøpe enkeltleiligheter med en total kjøpesum på 48,5 millioner. Videre valgte vi å ikke kjøpe næringsdelen da dette ikke passet i forhold til Boligbyggs strategi. Vi hadde meget kort budfrist, og selger valgte å selge leilighetene til oss, forteller Fredriksen.

Etter at leilighetene var kjøpt, startet Boligbyggs prosjektseksjon med full oppussing av både boliger og fellesarealer. Nå har alt fått en moderne, god og nøktern standard, med nye rør- og ventilasjonssystemer som en av flere større endringer.

LES OGSÅ: Sjekk om ditt nabolag står på «fortettingsliste». 124 t-bane- og trikkestopp kartlegges nå

Bosetter på løpende bånd

Etter mange måneder med oppussing er boligene endelig klare til utleie.

– I Kjelsåsveien 130 vil det nå på løpende bånd bli bosatt, forteller boligkonsulent Ensrud i Bydel Nordre Aker.

En eiendomsforvalter i Boligbygg får ansvar for å følge opp leiekontraktene med beboerne, mens drifts- og vedlikeholdsseksjonen i Boligbygg vil følge opp den daglige driften av boligene i tiden som kommer.

LES OGSÅ: – Oslo skal bli en varmere by med plass til alle. Men hva er gjort for de bostedsløse?

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse