– Kan skape mer frykt og utrygghet

Midtoddveien ved Coopbutikken, hvor det ene ranet skal ha skjedd. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Sier politiet om informasjonsflyten i forbindelse med at mindreårige gutter ble utsatt for ran og vold på Kjelsås og Grefsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.01.2017 kl 16:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Lørdag for to uker siden, ble to mindreårige gutter utsatt for ran og vold på Kjelsås.

Samme lørdagskveld, litt senere, så ble en annen gutt ranet - lenger mot Grefsensiden, men ikke langt unna det første ranet.

Ofte twitrer politiet om forskjellige hendelser de rykker ut til. Noen ganger gjør de det ikke.

LES OGSÅ: Jente 15 år om drikke- og ruspress: – Bare tull at det ikke går an å si nei!

Som ved ranene på Grefsen og Kjelsås lørdag for et par uker siden, og det er lite eller ingen informasjon som kommer ut til beboerne fra politiet om det som har skjedd.

Hvorfor ikke mer informasjon ut til folket?

– I ranssaker må vi i hver sak vurdere om bruk av media er riktig av hensyn til etterforskningen og de berørte. Særlig der det er snakk om mindreårige er vi forsiktig med å eksponere slike saker i media, sier leder ved Ungdomsavsnittet ved Majorstuen Politistasjon, Anne Merete Ansok.

Hun legger til at dette av hensyn både til de berørte og gjerningsmennene som ofte er veldig unge. Mediaomtale kan være en stor belastning for disse.

LES OGSÅ: Flere ungdommer i slåsskamp - en sendt til sykehus.
 

Ikke mer utsatt for fare

– Så lenge vi ikke mener at publikum er mer utsatt for fare om de ikke får kunnskap om enkelttilfeller, unnlater vi å bruke media. Det kan skape mer frykt og utrygghet, og gi et inntrykk av at situasjonen er verre enn det den er, ifølge politiet og Ansok.
 
Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med politiet onsdag ettermiddag, som kan bekrefte at ranshendelsene fortsatt er under etterforskning, og at sakene er prioriterte. Men utover det kommenterer politiet ikke sakene, heller ikke om det er foretatt pågripelser eller ikke.

LES OGSÅ: Om rus, hjemmefester, trakassering og tyverier: – Nå har det eksplodert her også!

I sammenheng

Her er fra den forrige saken.

Majorstuen politistasjon opplyser til Nordre Aker Budstikke at de etterforsker to hendelser der unge gutter ble ranet på Kjelsås lørdag kveld. Den første hendelsen skjedde ved trikkestoppet i Midtoddveien.

Mindreårige

Politiadvokat Gjermund Hanssen ved Majorstuen politistasjon har nå saken på sitt bord.

– Politiet kan bekreftet at to mindreårige gutter ble ranet i Midtoddveien ved 21-tiden lørdag kveld. De ble utsatt for vold og trusler fra flere gjerningspersoner og fraranet en mindre mengde kontanter, sa han til Nordre Aker Budstikke etter ranene.
 

Nytt ran senere på kvelden

Dette er imidlertid ikke den eneste ranshendelsen lørdag politiet nå ser nærmere på.

– En mindreårig gutt ble ved 23-tiden frastjålet jakken sin i Marsveien. Politiet ser hendelsene i sammenheng da det formentlig skal være gjerningsmenn fra samme omgangskrets som står bak begge hendelsene, sa også Hanssen.
 
Saken etterforskes ved ungdomsavsnittet på Majorstuen.

– Ingen er foreløpig pågrepet i saken. Av hensyn til etterforskningen er det for tidlig å si noe mer detaljert om hendelsesforløp eller mulige gjerningspersoner, ifølge politiadvokaten for to uker siden.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse