Kan vi slå innsamlingsrekorden fra 2015?

Utdeling av bøsser. Kreftforeningen trenger bøssebærere i Nordre Aker. FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN

I uke 10 og 11 går årets Krafttak mot kreft, og over 20.000 bøssebærere vil besøke husstander over hele landet. Kreftforeningen trenger din hjelp to timer 12. mars, og frister med stor krafttak-konsert på Engebråten!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.02.2017 kl 10:57

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: I den forbindelse med årets aksjon søker Kreftforeningen lokale bøssebærere.

Landsomfattende

Krafttak mot kreft er Kreftforeningens årlige landsomfattende innsamlingsaksjon. Dette er på mange måter hele Norges dugnad i kampen mot kreft.

Det er 12. året aksjonen gjennomføres som en ren bøsseaksjon.

Engebråten-konsert

I Nordre Aker er Jorid Haavardsholm primus motor for innsamlingsaksjon, noe hun har gjort hvert år, de siste årene.

I tilknytning til innsamlingsaksjon med bøssebærere, inviterer det lokale orkesteret Garderobefosilene for niende gang til konsert på Engebråten skole med basar og kafé, søndag 12. mars.

Jorid håper mange vil bli bøssebærere og melde seg.

– Vi ønsker folk kan sette av to timer søndag 12. mars til å bli med på innsamlingsaksjonen, sier hun.

Aksjonen består av en innsamlingsaksjon med utlevering av bøsser på Engebråten skole klokken 16.00. Konserten starter klokken 18.00 i festsalen på Engebråten.

Se bildet større

Garderobefosilene, her fra Elvelangs i Fakkellys i 2016. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Står rekorden fra 2015 for fall?

– Du kan bidra! En hyggelig tur i nærmiljøet på cirka en og en halv time gir i gjennomsnitt nesten. 1500 kroner per bøsse, og du er tilbake i tide til å få med deg den flotte konserten, sier Jorid.

Krafttaket i Nordre Aker samlet i 2016 inn omtrent 41.000 kroner.

– Rekorden fra 2015 er på 45.000 kroner. Klarer vi å sette ny rekord i år? spør Jorid.

Samarbeidspartnere er Nordre Aker Musikk- og Kulturutvalg og NORILCO, en av Kreftforeningens 14 pasientforeninger. Du kan melde deg som bøssebører direkte til Jorid på 913 22 174 eller e-post: haavardsholm@outlook.com

Gi for livet

Pengene som samles inn i årets aksjon skal gå til forskning på behandling og tilbud til alle som i dag har en kreftsykdom de ikke kan bli friske av.

– Det handler kort og godt om å gi dager til livet, og liv til dagene, sier Ingvild Reitan i Kreftforeningen.

Kreftforskningen har kommet langt. I dag overlever to av tre som får kreft. Likevel får mange den tunge beskjeden om at de ikke kan bli friske av kreftsykdommen, men kommer til å dø av den. For disse menneskene finnes det ingen helbredende behandling, kun behandling som er livsforlengende og lindrende.

Å leve med uhelbredelig kreft

Se bildet større

Distriktssjef i Oslo, Ingvild Reitan. FOTO: KREFTFORENINGNEN

Bildet av kreft tegnes ofte i svart og hvitt: Enten blir du frisk, eller så dør du ganske raskt. Kreftforeningen ønsker gjennom årets Krafttak mot kreft å løfte frem den gruppen som lever med en uhelbredelig kreftsykdom i kroppen. Noen lever kun kort tid, men mange kan leve lenge, kanskje flere år.

Kreftforeningen ønsker både at disse skal få leve lenger og løfte frem tilbud som gjør at livene deres skal bli best mulig.

Se bildet større

Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen. FOTO: AGNETE BRUN

– Når du har uhelbredelig kreft går du med et slags timeglass inni deg. Problemet er bare at ingen vet når sanden slutter å renne. Pengene vi samler inn under årets aksjon skal brukes til å fylle på sand slik at man får mer tid. At kreften holdes i sjakk. Det ultimate håpet er at man da lever lenge nok til at det forskes frem en ny kur, sier Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen.

– Ta godt i mot våre bøssebærere og støtt opp om årets aksjon! La oss bli gamle sammen! oppfordrer generalsekretæren.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse