«Kanskje er det en ny favoritt i vente»

Cathrines hverdagsmagi:

HVERDAGSMAGIKER: Cathrine Brynildsen, journalist i dittOslo

Jeg går sjelden på byen. Enda sjeldnere om vinteren. Mørkt, kaldt og glatt, og jeg er ikke blant dem som har innebygget GPS i edru tilstand heller....

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.08.2013 kl 13:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Jeg går sjelden på byen. Enda sjeldnere om vinteren. Mørkt, kaldt og glatt, og jeg er ikke blant dem som har innebygget GPS i edru tilstand heller.

Her en kveld gjorde jeg det likevel. Litt vilkårlig dro jeg til et sted jeg ikke hadde vært før; kanskje var det en ny favoritt i vente.

Det snødde. Fra et hjørne ved vinduet var verden en annen, og jeg en enkel tilskuer.

Utenfor: Et ungt par, tett omslynget. Uadskillelige i felles kamp mot frosten. Han ser på henne, men hun flakker med blikket. Svarer ikke når han bøyer seg mot henne, men trekker ham tettere om skuldrene.

Ved bardisken: En ung mann. Verdensvant tilbakelent på den korte stolryggen. Hurtig supende på en halvliter. Ikke nødvendigvis den første.

Ved et bord langs veggen: Stivpyntet. Stylet til fingerspissende. Som stadig får nye runder med filen. Med jevne mellomrom flyr blikket ut av vinduet, før hun trekker det til seg igjen.

Innerst i dansegulvets glitrende mørke: En moden mann. Kanskje i femtiårene. Dansende tett i tett med en noe yngre kvinne ved hver arm. Spandabel. Flørtende.

Jeg tømmer glasset mitt, og finner kåpen.

Hvem av oss var mest ensom i kveld?

Cathrine Brynildse

Hverdagsmagiker

Her kan du lese alle kapitlene av Cathrines hverdagsmagi

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse