Kanskje Frysja-kafé?

Kanskje blir det Frysja-kafé? – Først må vi uansett foreta en utredning om det kan bli mulig å legge inn toalett her, sier Anne Olaisen i Kulturetaten.

Nå er det er mye som skjer i kunstnerbyggene på Frysja – blant annet oppussing. Og kanskje blir det Frysja-kafé også?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.05.2008 kl 08:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: For en tid tilbake overtok Kultur- og idrettsetaten (nå delt opp i Kulturetaten og Idrettsetaten) driften av kunstnerbyggene på Frysja – fra Kultur- og kontorbygg (KF). Lokalene er nå under oppussing og utvikling.

Pusser opp

– Sammen med kontaktutvalget for Frysja-kunstnerne ruster vi opp fellesarealet – dog med en for så vidt enkel standard, forteller Anne Olaisen, prosjektansvarlig for Frysja-lokalene på vegne av Kulturetaten, og selv fra Grefsen.

Olaisen legger til at kunstnerne selv også er med på selve oppussingsarbeidet av fellesarealet.

Plass til flere kunstnere

Lokalene skal også disponeres annerledes. Det betyr blant annet at det etter hvert skal bli plass til tre-fire nye unge- og uetablerte kunstnere i lokalene, også i henhold til bystyrets vedtak om at det skal etableres flere Oslo-atelierer til ti av byens unge og uetablerte kunstnere, noen får også plass i Rådhusgata 19.

En av disse nye Frysja-kunstnerne vil også kunne flytte inn og bo i det nyoppussede "bolighuset" på området, som i tillegg vil være tilknyttet et atelier på området.

– Dette huset har stått tomt siden i sommer, men nå er oppussingen, med blant annet nytt bad i andre etasje, snart ferdig, sier Olaisen.

Frysja-kafé?

I tillegg skal det hvite gamle huset mellom elva og Teknisk Museum (ved trafoen) utredes for mulig innlagt toalett, og det kan igjen bety en kafé på stedet.

– Flere av Frysja-kunstnerne har uttrykt ønske overfor Kulturetaten om å drifte en kafé på området. I første omgang sjekker etaten nå ut muligheten for å legge inn toalett i huset. Det må eventuelt på plass hvis det i det hele tatt skal bli mulig å drive en kafé her, sier Olaisen.

– Og hvis det er mulig å legge inn toalett, så må Kulturetaten ta en vurdering i forhold til hva det eventuelt koster. Blir det for dyrt, så er det mulig at planene må utsettes/skrinlegges, sier Olaisen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse