- Kapellvei-stenging mot sin hensikt

- Kapellvei-stenging forbi skolen kan virke mot sin hensikt, og i stedet lede mer trafikk på dårligere sikrede veier, ifølge Byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.04.2010 kl 12:17

GREFSEN: – Det er nettopp hensynet til trafikksikkerhet som er årsaken til at byrådet ikke har foreslått å stenge Kapellveien forbi Grefsen barneskole. Biltrafikken forsvinner ikke dersom man stenger veien, den bare flytter seg! sier F0lke Fredriksen.

– Og i dette tilfellet til veier som er dårligere sikret og har dårligere standard enn Kapellveien. Dette er en vurdering også kommunens fagetat for trafikksikkerhet deler – en stenging kan derfor virke mot sin hensikt, sier byutviklingsbyråden, også med henvisning til forrige ukes Budstikke, hvor Venstres Kjell Veivåg bruker ord som «uansvarlighet» om at Høyre og Frp ikke også foreslår å stenge Kapellveien forbi barneskolen – samtidig som man går inn for utbygging og rehab av skolen.

Les flere saker her

– Mer kjøring

– Særlig er jeg redd for at en stenging av Kapellveien vil lede mer kjøring til og fra skolen via Glads vei. Når foreldre har sluppet av eller plukket opp elevene, vil dette føre mer trafikk ned den meget bratte Kirkegårdsbakken, som går rett forbi skolen. Særlig på glatte vinterdager vil dette kunne skape farlig situasjoner når flere enn i dag skal svinge fra Kirkegårdsbakken og ut i Kapellveien østover. I tillegg vil kjøring til og fra Gjenbruksstasjonen bli ledet over i for eksempel Saturnveien som ikke har fortau i det hele tatt!

Lysregulering?

– Kapellveien har fysiske skiller mellom gangveien og kjørebanen med trær på begge sider forbi skolen. Strekningen er rett, fartsgrensen er 30 km/t, og det er fartshumper. Byrådets forslag om å snevre inn veien forbi skolen vil ytterligere gjøre trafikkbilde mer oversiktlig. Vi kan gjerne også prøve med lysregulering, foreslår Folke Fredriksen.

– Avslutningsvis vil jeg si at jeg har stor forståelse for engasjementet for en trygg skolegård og skolevei. Jeg er glad for at det er bred enighet om selve planen om nybygg og rehabilitering av Grefsen skole, selv om det er uenighet om hvilken løsning som best trafikksikkerhetsmessig, sier byråden.

Etter planen behandlet bystyret «nye» Grefsen skole i går, men på forhånd var det allerede flertall av Venstre, Ap, SV og med støtte fra Rødt, for blant annet å stenge Kapellveien forbi skolen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...