Bilister kjørte gjennom skolegården: Kapellveien stenges med bom

BOM: Rektor Anton Rygg ved Grefsen skole er veldig fornøyd med at det nå skal bli bom forbi skolen, for å hindre ulovlig kjøring forbi skolen i Kapellveien. FOTO: Grefsen skole

Mange bilister gir blaffen i forbudet mot å kjøre Kapellveien forbi Grefsen skole. Da skolen satte søppelkasser litt ut i veien som hinder, kjørte noen bare innom skolegården for å komme forbi.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.02.2015 kl 21:01

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Fakta Grefsen barneskole

Grefsen skole

  • Grefsen skole er en barneskole i Bydel Nordre Aker i Oslo.
  • Skolen ble etablert i 1905 og var dimensjonert for drøyt 400 elever frem til 2014.
  • Til skolestart 2014 ble skolen nær doblet til kapasitet for 790 elever etter en rehabilitering og utvidelse til 500 millioner kroner.

Kilde: wikipedia.no

GREFSEN: Rektor Anton Rygg ba Bymiljøetaten ta grep, og fysisk stenge Kapellvei-strekket forbi Grefsen barneskole. Skilting viste seg å ikke stoppe bilister fra å ta snarveien forbi skolen til og fra Storo, Grefsen og Kjelsås.

Sa først nei

Men Bymiljøetaten sa i første omgang nei til dette. Saken skulle så etter planen også behandles i Nordre Aker Bydelsutvalg torsdag førstkommende.

Men nå har Bymiljøetaten snudd, og det vil likevel bli satt opp bom i Kapellveien, med "nøkkel" til utrykningskjøretøyer og lignende.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Snur

– Ja, vi har nå fått beskjed fra Bymiljøetaten om at de snur i saken, og tar vår anke til følge. Det betyr at det vil bli satt opp bom i en av endene i Kapellveien, på strekket som går forbi skolen, sier rektor Anton Rygg.

I dag står kun et skilt, merket "gangvei" i hver ende av Kapellveistrekket, forbi skolen.

– Vi er naturlig nok alle sammen veldig glade for at det kommer opp bom. Mange bilister har gitt blaffen, og likevel kjørt gjennom, forteller Rygg.

LES OGSÅ: Niåringene Maria og Lisa har egen fotball PT

Mange ikke så hyggelige episoder

Også med høy hastighet.

– Det ble så ille at vi til slutt satt ut søppelkassene litt ut i veien, for å i hvert fall få dempet farten på de som kjørte gjennom her ulovlig. Det resulterte i veldig mange ikke så hyggelige episoder. Vi har blitt skjelt ut av sinte bilister. I tillegg kjørte noen bare inn på skolegården, for å komme rundt søppelkassene, sier Rygg.

Les også: Skeids guttelag stiller på trening klokken 6.30 mandag morgen

Bymiljøetaten ga skolen også beskjed om at den ikke fikk lov til å ha søppelkassene ute i veien.

– Det kan vi jo forstå. Men vi ønsket jo å sikre elevene fra å bli kjørt ned utenfor skolen, sier Rygg.

For Grefsen barneskole har også uteområdet og flerbrukshall på andre siden av veien, fra der skolen ligger. Det var også bakgrunnen for at veien ble vedtatt stengt for gjennomkjøring da skolen ble bygget ut og rehabilitert.

– Takk til Bymiljøetaten for en rask og positiv behandling. Bommen kommer etter det vi har fått vite når telen i bakken blir borte, sier en fornøyd rektor.

Les også: En snuplass unna Buss-55's oppstandelse

Fra sakspapirene til bydelsutvalget, står det blant annet følgende: "Bakgrunnen er at stengningen av Kapellveien gjennom Grefsen skole er vanskelig å skilte og at det dermed er vanskelig å håndheve stengningen. Dette gir situasjoner som utgjør en trafikk- sikkerhetsmessig risiko.

Skolen har tidligere satt ut søppelkasser for fysisk å stenge veien og forhindre farlige
situasjoner, men Bymiljøetaten skal nå ha krevet disse fjernet."

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse