Tåsenhjemmet har den eldste beboeren fra bydelen: Karen er fersk 103-åring!

- Jeg tar gjerne et glass vin hver dag!

BREV

Og humoren til den ferske 103-åringen er i god behold: "Har du giftet deg i det siste, eller blitt straffet på annet vis?"

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.02.2013 kl 08:26

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

BURSDAGSFEIRING: På lørdag ble Karen feiret noen dager på forskudd - med familie: Foran fra venstre: Brit Fjelddahl (datter), Karen 103 år og Per Fjelddahl (sønn fra Paris.)

Rekke to fra venstre: Bente Hefte (niese) Anne-Grethe Dolva (niese), Nils og Elsa Fjelddahl (oldebarn fra Paris) og Marthe Fjelddahl-Jacobsen (oldebarn fra Ålesund)

Bakerst fra venstre: Caroline Fjelddahl (barnebarn fra Paris) Morten Fjelddahl Jacobsen (barnebarn fra Ålesund) og Torvi Fjelddahl (svigerdatter fra Paris)

Se bildet større

103: Er Karen Fjelddahl på 103 år deltar gjerne blant annet både på huskonsertene og på bingo'en på Tåsenhjemmet, hvor Karen bor. FOTO: Kristin Tufte Haga

NORDRE AKER: Etter en ringerunde rundt til bydelens tre andre sykehjem, Nordberghjemmet, Grefsenhjemmet og Lillohjemmet, så er det bare på Tåsen sykehjem at det bor en som har blitt så gammel som 103 år, nemlig Karen Fjelddahl.

Et glass vin om dagen

Bursdagsbarnet ble feiret på forskudd på lørdag, og så skulle det også selvsagt bli feiring med kake på Tåsenhjemmet på selveste dagen, tirsdag 5. januar.

103-åringen hører ikke veldig godt lenger, så datteren Brit er med og hjelper til med kommunikasjonen. Men ellers er Karen oppegående hun, bare med gåstol, og stiller blant annet på sykehjemmets huskonserter og ikke minst på bingo'en.

- Og hva er oppskriften på å bli mer enn hundre år?

Og som hun svarte da hun ble hundre, svarer Karen igjen.

- Jeg tar gjerne et glass vin hver dag!

Nordre Aker Budstikke møtte Karen Fjelddahl også da hun fylte 100 år: - Er det fra Harald?

Tre barn fikk Karen, og i dag teller resten av slekten 8 barnebarn, og ikke færre enn 19 oldebarn. Ikke alle kunne komme til lørdagens familiefeiring,familien er spredt rundt omkring i verden. Blant annet i fra Gøteborg, Paris, Hong Kong og Ålesund. Men det ble et fint selskap med de som kunne komme.

- Og vet du hva - min mor begynte faktisk å synge rundt bordet! Og hun sang både Porsgrunnssangen og "Ja dette skal være Karen skål!" ler datteren Brit.

Karen trives på Tåsenhjemmet, og hvor hun har bodd i åtte år. Hun bodde nemlig hjemme til hun var 95 år, i Akersborg terrasse ved Ullevål.

Og da hun ble 100 år, så kom byrådsleder Stian Berger Røsland (H) på besøk. Og ikke minst fikk Karen da brev fra selveste kong Harald. Og det var stas - i dag er brevet i glass og ramme på rommet til Karen

LES OGSÅ: Ragnhild på 105 år har oppskriften på et lang og godt liv!

Husmorlaget og mote

Karen ble født i Porsgrunn, yngst av syv søsken. I 1940 flyttet hun til Oslo og Ullevål. I mange år var hun formann i Vestre Aker husmorlag. I voksen alder ble hun ansatt i motehuset Hoff, der hun jobbet til hun fylte 75 år.

- Min mor er fortsatt en meget forfengelig dame, og opptatt av hva hun har på seg og hvordan hun ser ut, kan datteren fortelle.

Men ikke minst er humoren også fortsatt der. Datter Brit forteller.

- Da mors niese - på over seksti - var innom nylig, så spurte min mor henne:

"Har du giftet deg i det siste - eller blitt straffet på annet vis?"

Hundreåringer

Kommunens tall frem til 1. januar i fjor, viste at det da bodde 13 personer i Nordre Aker som var over 100 år. Flest eldre over 100 år var det på det tidspunktet i bydel Frogner - med hele 30 personer over 100 år. Tallene per 1. januar 2013 er ikke publisert ennå.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse