- Kari er tryggheten

Ingen tvil om at Stein Flaata og Kari Lindhjem trives i hverandres selskap.

I flere måneder har hjemmehjelp Kari Lindhjem vært på jevnlig besøk hos Stein Flaata fra Tåsen. – Veldig hyggelig og ikke minst betryggende, sier Stein.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.08.2006 kl 12:01

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Leder Ann Margritt Drøsdal i Prima Omsorg AS gleder seg til å bli en del av bydelstilbudet.

Tåsen: 87 år gamle Stein Flaata bor fortsatt hjemme i huset på Tåsen. I etasjen over bor sønnen med familie. Stein trenger litt hjelp - blant annet til handling og andre huslige sysler. En hjemmehjelp i regi av bydelen kommer circa hver tredje uke. Men i tillegg kommer Kari Lindhjem fra Prima Omsorg AS - tre ganger i uken. Men det er etter privat ønske fra Stein og resten av familien.

– Jeg synes vi har det veldig hyggelig, men ikke minst er det betryggende for meg å vite at Kari kommer et par ganger i uken. Og hun har ikke dårlig tid, sier Stein.

Den tidligere bygningssjefen i Oslo kommune synes han er privilegert som får Kari på besøk hver eneste uke.

– Det betyr mye for meg at samme person kommer hver gang, sier Stein.

Kari Lindhjem trives med jobben som hjemmehjelp - det gir mye.

– Jeg har mange års erfaring innen bransjen. Klart Stein og jeg har det hyggelig. Vi har blitt godt kjent. Blant annet snakker vi mye sammen, og går en del turer, sier Kari.

Stein skyter inn at han kanskje er litt lat, og at det derfor er bra at noen "dytter" han opp av sofaen.

– Jeg synes dørstokkmila noen ganger kan være slitsomt nok, ler Stein.

Han forteller også at Kari og han løser kryssord.

– Ikke for å skryte, men jeg er mye bedre enn Kari på kryssord, sier Stein, og Kari er helt enig.

Ingen tvil om at kjemien er på plass mellom de to.

Kvalitet og oversiktlighet

I fjor startet Ann Margritt Drøsdal Prima Omsorg AS. Firmaet er ett av fem private leverandører som er "plukket ut" som en del av bydelens frie hjemmehjelpstilbud.

– Vi gleder oss til å bli en del av bydelstilbudet. Fritt brukervalg betyr uten tvil kvalitetssikring av hjemmehjelpstjenestene og annen omsorg. Er ikke brukeren fornøyd, så er det bare å bytte. De som per i dag har hjemmehjelp i regi av bydelen, i tillegg private tjenester som Stein Flaata, kan eventuelt samle alle tjenestene under en leverandør. Det betyr mer oversiktlighet og færre fjes å forholde seg til, mener Drøsdal.

Fleksibilitet

Hun er selv sykepleier - med lang erfaring.

– Vi er fleksible og strekker oss langt for å møte brukerens ønsker - innenfor alle omsorgsrelaterte og sykepleierfaglige oppgaver. Hvis man for eksempel velger å bli pleiet hjemme i stedet for på et sykehus, tilbyr vi 24 timers tjeneste med profesjonelle og godkjente sykepleiere, forteller Drøsdal.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse