Kartlegger musikk- lokalene

– Vi ønsker oversikt over bydelens øvingslokaler, sier Unni Færøvik i Nordre Aker Musikk- og Kulturutvalg - her ved Trikkehallen på Kjelsås, som blant annet brukes som konsertlokale. Kristin Tufte Haga

– Å spille i rom med dårlig akustikk kan sammenlignes med å spille håndball på grus - bra blir det ikke! sier leder av Nordre Aker musikk- og kulturutvalg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: Nordre Aker musikk- og kulturutvalg gjen-nomfører for tiden en registrering av øvings- og konsertlokaler i bydelen.

Dårlige forhold

— Foreløpig viser den at flere lag og foreninger har dårlige akustiske forhold i der de øver. Bydelen mangler også egnede konsertlokaler. Vi ønsker å registrere alle musikklokaler i bydelen og kartlegge de akustiske forholdene for å kunne gjøre forbedringer. Noen ganger er det ikke mer som skal til enn at et korps og kor bytter lokale. De har nemlig forskjellige akustiske behov, sier leder av utvalget, Unni Færøvik.

— I dag er det flere musikkorganisasjoner i Nordre Aker som ikke har tilfredsstillende øvingslokaler, og det går utover både kvaliteten og trivselen. Det blir litt som å spille håndball på grusbane eller fotball i gymsalen. Det går, men man blir ikke god av det.

Registrer dere!

I følge Færøvik og utvalget for musikk og kultur, har en del lag og foreninger allerede svart på undersøkelsen.

— Men vi vil oppfordre alle som driver musikkaktiviteter i bydelen

— kor, korps orkestere, band osv.

— til å ta kontakt med oss - for registrering av lokalene de bruker, uansett kvalitet!.

— At lokaler er gode, innebærer flere ting; hensiktsmessig akustikk, tilgjengelighet, at de er gratis til øving og ikke for dyre til konserter, gode lysforhold, god ventilasjon og at nødvendig utstyr er tilgjengelig. Det er også forskjell på hva som egner seg til hvilke typer øving; være seg kor, korps, eller for eksempel band, sier Færøvik, og ber om at registreringen skjer via utvalgets nettside; www.musikk.no/nordre-aker/registreringsskjema.

Bydelshuset

— Det er jo kjempespennende! Jeg er veldig glad for at Ihlen allerede nevner at det vil bli høye krav til akustikk og ventilasjon i lokalet. Det er viktig for fritidsmusikklivet, avslutter Færøvik.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon