Katzenjammer: - Kom deg ut og spill live!

Bandwagon: Katzenjammer avslører artisttips

FOTO: Foto: Lars Weimoth

Katzenjammer har greid det. De norske jentene er superstjerner i Europa. Nå avslører de sine tips til deg som drømmer om artistlivet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.06.2013 kl 17:28

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Marianne Sveen (nærmest) drømte om artistlivet sammen med de fire bandkollegene. Hard jobbing og fokus på målet har ledet til to studioalbum, europaturné og hundretusenvis av solgte plater. Solveig Heilo (bak) mener Bandwagon-artistene må satse alt på det de driver med, og gjøre det med hjertet. FOTO: Foto: Odd Inge Rand

OSLO: - Ikke la noen fortelle deg når det er for tidlig eller for sent å gå ut og prøve eller vise frem noe som helst. Det er bare å kaste seg ut i det. Spill masse live. Ikke sitt inne og gnikk og gnu, sier Marianne Sveen, en av fire multitalenter i bandet Katzenjammer.

Se video øverst på siden! Er du på mobil kan du se videoen i eget vindu her.

GIR ALT: Marianne Sveen (nærmest) drømte om artistlivet sammen med de fire bandkollegene. Hard jobbing og fokus på målet har ledet til to studioalbum, europaturné og hundretusenvis av solgte plater. Solveig Heilo (bak) mener Bandwagon-artistene må satse alt på det de driver med, og gjøre det med hjertet. (Foto: Odd Inge Rand)

120.000 i Tyskland

Etter oppstarten i 2005, deltok bandet i Kjempesjansen på NRK året etter. I 2008 kom de på tredjeplass i Urørt.

De drømte. De ville starte et band hvor alle spilte mange instrumenter. De jobbet hardt mot målet.

I dag turnerer «firemannsorkesteret», som trakterer over 16 instrumenter, Europa for fulle hus. Sisteplata «A Kiss Before You Go» har passert 120.000 solgte i Tyskland alene.

KATTEJAMMER: Anne Marit Bergheim og Turid Jørgensen i Katzenjammer. (Foto: Karl Andreas Kjelstrup)

Ikke hendene i fanget

De vet hvordan det er å ha en fjern drøm om et liv der musikken ikke lenger bare er hobby, men også jobb. Der fansen reiser fra land til land for å oppleve dem på scenen. Til spillejobben på Over Oslo-festivalen på Grefsenkollen 21. juni i år var publikum fra Tyskland, Russland, Nederland, England og USA.

Veien dit er imidlertid verken lett eller gratis. Det nytter ikke å være beskjeden og sitte og vente på en mulighet til noe mer.

LES ALT OM BANDWAGON HER!

- Elsk det!

- Kom dere ut og prøv musikken på publikum så fort som mulig, understreker Marianne, når vi spør hva som er det viktigste Bandwagon-deltakerne bør ta med seg fra fire damer som er drevne i gamet.

- Elsk det du driver med. Så lenge du kan stå inne for det og er glad i det du gjør, så er det det viktigste, sier bandmedlem Solveig Heilo.

- Det er det som kan bære deg fram. Du må slutte å tenke på hva alle andre tenker om musikken din. Det er ikke interessant. Gjør det med hjertet.

Tett på Katzenjammer i dittOslos minidokumentar:

You need a browser that can handle Iframes to be able to view this page.

FLERE STJERNER MED BANDWAGON-TIPS:

Lars Vaular: - sett deg mål og jobb knallhardt!

Unni Wilhelmsen: - Lær deg å fylle ut selvangivelsen

BigBang deler scene med Bandwagon-finalistene

Åge Aleksandersen: - Vær original!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse