KIE vurderer Langåsveien 20

Nok p-plasser er et must for at Korsvollbane-prosjektet kan gjennomføres, og tomten i Langåsveien 20 (til høyre på bildet) kan være en mulig løsning, i følge KIE. Kristin Tufte Haga

- Nok p-plasser er et must for ny Korsvoll-hall og barnehage. Vi vurderer Langåsveien 20 som en mulighet, sier Trond Stang i Kultur- og idretts-etaten (KIE).

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Korsvoll: I forrige uke skrev Nordre Aker Budstikke om detaljer rundt planen for ny idrettshall og ny barnehage på Korsvollbanen. Nok parkeringsplasser er fortsatt en utfordring i prosjektet.

60-70 plasser- KIEs krav til antall p-plasser for en idrettshall er minimum 20. Men hvis det også skal bygges en barnehage på banen, så blir kravet til p-plasser større. På Korsvoll vil jeg si det er ønskelig med minimum 60-70 plasser fordi det er helt spesielle forhold. Og nok plasser er et must for å få til en idrettshall. Derfor vurderer KIE nå muligheten for at tomten i Langåsveien 20 fortsatt kan forbli en p-plass - i tilknytning til "nye" Korsvollbanen. Uten nok p-plasser kan i verste fall hele prosjektet bli skrinlagt, sier Trond Stang i KIE, og leder av prosjektet.

Langåsveien 20 til omreguleringTomten i Langsåveien 20 er delvis eiet av Korsvoll Idrettslag og Korsvoll Huskomité. Det er en god stund siden forslaget om tomteregulering fra P-plass til boligformål for Langsåveien 20 kom på plass. Men så langt Nordre Aker Budstikke kjenner til, ligger forslaget fortsatt til behandling i plan- og bygningsetaten, og har ennå ikke nådd noe politisk behandling.

Fortau løser mye- Men når det gjelder selve trafikkløsningene til banen, og eventuelt barnehagen, mener vi at mye er løst ved å anlegge fortau helt fra Carl Kjelsensvei og inn Åmotveien, forteller Stang.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse