ANNONSE
Annonse

Kirsten og Mari starter skole for unge eldre

Seniorveiledere finnes i alle bydelene i Oslo. I Bydel Nordre Aker er det 1,2 stillinger, som bekles av Kirsten Belck-Olsen og Mari Gundersen. Foto: UTLÅNT

Bydel Nordre Aker svarer på behovet, og starter 11. oktober Seniorskolen – en serie med nyttig informasjon om for eksempel bydelens tjenestetilbud, pensjon, skatt, EU-kontroll på boligen din og treningstilbud.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2017 kl 10:40

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: Seniorveiledertjenesten i Bydel Nordre Aker ønsker å nå de unge seniorene i bydelen. Tjenesten består av to personer, Mari Gundersen og Kirsten Belck-Olsen og disse to driver med forebyggende arbeid blant eldre i bydelen.

– Tradisjonelt har seniorveilederne gjort hjemmebesøk hos de over 80 år som ikke har noen særlige tjenester fra før. Man har erfart og vet fra forskningen at man bør starte tidlig å planlegge alderdommen slik at man selv kan skape den, sier de to seniorveilederne.

– Med andre ord, ikke bare å bestemme hvor skapet skal stå, men kunne sette det der selv, sier Mari Gundersen.

I Nordre Aker bor det 4208 personer alderen 67-79 år. Den eldste aldersgruppen, fra 80 år til 90+, teller 1900.

Aktivitet, trygghet og kosthold

Kjernepunktene i en lang og god alderdom er selvsagt at helsa er god. Noe kan man styre selv og noe ligger i våre gener.

– Men vi vet at om folk holder seg fysisk aktive, sosialt aktive og føler seg trygge der de bor, så er man kommet langt, sier Kirsten Belck-Olsen.

Det er viktig at man spiser sunt og drikker nok også. Da fungerer alt så mye bedre. Det å bety noe for andre mennesker gir også et stort pluss i tilværelsen for de fleste, sier de to seniorveilederne, og tenker spesielt på alle muligheter i bydelen til å melde seg som frivillig.

LES OGSÅ: Er du sprek pensjonist med litt for mye fritid? Nå kan du få «jobb»: Evigunge på hjul søker frivillige syklister

Svarer på ønske

I våres hadde seniorveilederne et seminar for 75-åringer. Innholdet her var basert på undersøkelser om hva slags temaer som fenget og hva folk ville vite mer om. Så nå i høst fortsetter dette i form av Seniorskole.

Seniorskolen vil være tre ganger av 1,5 times varighet med temaer som for eksempel bydelens tjenestetilbud, pensjon, skatt, EU-kontroll på boligen din, treningstilbud etc.

Seniorveilederne håper det vil komme mange til disse treffene som er fordelt på tre datoer: 11. oktober, 1. november og 30. november. Informasjon sendes ut til forskjellige møteplasser i bydelen og deles i sosiale medier.

– ALLE over 67 år er velkomne, inviterer Belck-Olsen og Gundersen.

67 +

– Vi vil oppfordre alle over 67 år til å delta og håper det også vil komme mange innspill på hva folk ønsker å vite noe om eller bidra med, legger de til.

Trenger du transport til møtene, er det nye tilbudet Ruter Aldersvennlig transport midt i blinken. Du kan bestille henting der du bor, og bli kjørt til døra. Tilbudet er tilgjengelig for alle bosatt i Nordre Aker som er 67 år og eldre. Reisen koster det samme som en vanlig Ruter-reise, og du kan ha med en venn som kan være yngre. Les mer om det nye tilbudet med de rosa bussene her!

Påmelding til Seniorskolen gjøres til kirsten.belck-olsen@bna.oslo.kommune.no eller mari.gundersen@bna.oslo.kommune.no, evt. på mobil 41 77 24 25 / 96 09 87 54.

Høstens program

11. oktober 2017 - kl. 14-15.30
Sted: Pastor Fangensvei 22 Seniorhuset
Tema: Pensjonistforbundet informerer om pensjon, skatt osv.

1.november 2017 - kl 14-15.30
Sted: Bydelsadministrasjonen, Nydalsveien 21
Tema: Bydelens tjenester, treningstilbud i bydelen

30.november 2017 - kl 14-15.30
Sted: Sogn Frivillighetssentral, Minister Ditleffs vei 22
Tema: «EU kontroll» av boligen din. Hva er det lurt å tenke på?

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse