ANNONSE
Annonse

Politiet:

– Kjære foreldre, hvor er din ungdom i kveld?

Politiet oppfordrer foreldrene til å vente våkne på ungdommer som skal hjem. Foto: ILLUSTRASJON/ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Vi ved ungdomsavsnittet undrer oss. Vet dere foreldre at ungdommene er beruset ute klokken 02.00, og var dere våkne for å ta imot dem? Spør politiet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.04.2018 kl 18:01

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Det er Ungdomsavsnittet ved Majorstuen politistasjon som lørdag deler en oppfordring til foreldre om å følge opp barna, eller ungdommene.

Var du våken?

– I natt så vi blant annet et 20-talls ungdommer i alderen 16-17 år på vei fra fest i totiden. Stemningen virket god, ingen var overstadig beruset og det virket som disse ungdommene fint ville klare å komme seg hjem på egen hånd. Men vi ved ungdomsavsnittet undrer oss. Vet dere foreldre at ungdommen deres er beruset ute klokken to - natt til lørdag? Og om det var avtalen at de skulle hjem klokken 02.00, var dere våkne for å ta imot dem?

Skriver politiet i innlegget på egen facebookside.

Ikke sett telefonen på lydløs

Videre skriver politiet:

– Vær tilgjengelig for ungdommen. Selv om klokken er 03.00 når ungdommen trenger deres hjelp. Vær klar til å rykke ut! Og vær så snill, ikke sett telefonen på lydløs når dere legger dere. Ikke vær den forelderen som våkner til 100 ubesvarte anrop fra ungdommen din og politiet.

– Lov å drite seg ut

– Ikke gjør ungdommen redd for å fortelle dere om ting de har opplevd. Sett klare grenser og gjør tydelige avtaler, men vær åpen på at det er lov å drite seg ut, og at dere vil være der for å hjelpe om de gjør det.

NORDRE AKER BUDSTIKKE HAR REFERERT DELER AV INNLEGGET - HER KAN DU LESE HELE

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse