– Kjære lærere, nå kan dere bli enda bedre!

Stortingspolitiker Kristin Vinje (H) har selv vært lærer ved Sommerskolen. FOTO: ARKIV/NORDRE AKER BUDSTIKKE/KARL ANDREAS KJELSTRUP

5000 lærere fikk faglig påfyll i fjor, nå går snart fristen ut.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.02.2016 kl 14:22

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER/OSLO: Stortingsrepresentant Kristin Vinje (H) - selv lokal i Nordre Aker fra Korsvoll - er også medlem av Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget.

Hun oppfordrer flere lærere til å søke etterutdanning. Årets søknadsrunde for videreutdanning for lærere er i full gang.

LES OGSÅ: Hurra for mamma!

5000 i fjor

– Er du lærer har du nå en unik mulighet til faglig påfyll, som både du, elevene dine og kollegene dine vil ha nytte av. I fjor søkte 8400 lærere om videreutdanning på landsbasis, og over 5000 lærere fikk et tilbud. Jeg håper engasjementet blir minst like stort i år, ifølge Vinje.

Elevene skal lære mer på skolen.

– Det er mange ulike faktorer som skaper en god skole, men det aller viktigste er læreren. En faglig sterk lærer er det som har størst betydning for en elevs læringsutbytte, understreker Vinje.

Se alle elever

Gode lærere skal få muligheten til å bli enda bedre, og de skal få enda flere dyktige kollegaer.

– Skal vi lykkes med å løfte norsk skole til det nivået vi ønsker må vi satse på lærerne. Skal vi lykkes med å gi muligheter til alle elever må vi ta vare på de gode lærerne som ser alle elever og gir dem muligheten til å strekke seg. Lærere gjør en fabelaktig jobb for våre barn og vår fremtid, og derfor ønsker vi at de skal få mulighet til å ta faglig påfyll, oppfordrer Vinje.

LES OGSÅ: En reise fra steinalderen til Storo

1. mars

Hun fortsetter.

– Skal lærerne stå best mulig rustet i klasserommet i årene som kommer, må de få den videreutdanningen de ønsker seg og har behov for. Så kjære lærere, søk innen 1. mars. Og deretter forventer jeg at byrådet går i bresjen for å godkjenne så mange søknader som mulig. Elevene og lærerne i Oslo fortjener det!

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse