ANNONSE
Annonse

Kjelsås Langrenn vil rydde opp

«Lokale forhold er i ferd med å bli en alvorlig hemsko»

Parkering: Her, langs Lachmannsvei, og på oversiden av Langsetløkka og Småvann, ønsker Svein Olav Bø og KJelsås Langrenn ny utfartsparkering. FOTO: Arkiv

Kjelsås Langrenn vil rydde opp i parkeringskaos og usikre adkomstveier til og fra skiløypene: "Lokale forhold er i ferd med å bli en alvorlig hemsko"

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.05.2013 kl 13:29

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Avisen har tidligere skrevet om Kjelsås Langrenn, og som foreslår ny utfartsparkering langs Lachmannsvei, på oversiden av Langsetløkka på Kjelsås.

Langrennsgruppa inviterer nå til stort møte torsdag 23. mai, kl. 15.00. I tillegg til en orientering og eventuell debatt om den foreslåtte p-plassen, ønsker langrennsgruppa også å ta opp hva som kan gjøres for å sikre adkomstveien opp Lachmannsvei til Langsetløkka, samt hva som kan gjøres for å sikre flest mulig plasser på eksisterende Oset utfartsparkering, i Midtoddveien på nedsiden av Langsetløkka.

- Kjelsås Langrenn har de senere årene opplevd stor tilstrømning av barn og unge til langrennstreningen som har utgangspunkt fra Langsetløkka på Kjelsås. Selv om vi i det store og det hele rekrutterer barn fra vårt nærområde, så er det like fullt svært ofte nødvendig med biltransport til og fra treninger. Og det er ingen liten utfordring på Kjelsås, sier Svein Olav Bø i anleggsgruppa til Kjelsås Langrenn.

LES OGSÅ: Den siste snøjakta

 - Ikke ufarlig

- En annen utfordring er at barna går Lachmanns vei, fra Oset P-plass til Langsetløkka, for å komme til skitrening. Dette er ikke ufarlig. Veien er svingete og uoversiktlig, og det må ikke bli slik at vi skal oppleve en ulykke før en sikker gangvei blir opparbeidet, sier Bø.

Han legger til at det allerede er en adkomsttrasé opp til Langsetløkka gjennom skogen, men som trenger utbedring for at den skal bli brukt.

I tillegg ønsker langrennsgruppa at Oset utfartsparkering, i Midtoddveien, utvides til det maksimale innenfor dagens grenser.

LES OGSÅ: Over fire måneder med skiføre

Stort møte

Inviterte til møtet 23. mai, er blant annet arkitekt, etater, Oslo og Omlands Friluftsråd, Kjelsås skole med barnehager, Nordre Aker bydel, Sportsklubben Rye, Skiforeningen, Lillomarkas Venner, Hafslund, Fylkesmannens miljøvernavdeling, og Miljøverndepartementet.

- Lokale forhold er faktisk i ferd med å bli en alvorlig hemsko for mange av de aktivitetene vi ønsker å tilby barn- og ungdom i vårt distrikt! ifølge Bø.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse