Kjelsås-prosessen

Den nye idrettshallen vil kunne åpnes i den ene enden på sommerstid. Illustrasjon: HWR ARKITEKTER AS

Brukergrupper fra skolen, idretten og bydelen skal sammen bli enige om hvilke ønsker de har for nye Kjelsås skole. Når de end-elige tegningene er klare, kan det første spadetaket tas.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Slik vil inngangen til det nye bygget kunne bli seende ut.Illustrasjon: HWR ARKITEKTER AS

Se bildet større

Det nye bygget, som skal romme idrettshall og klasserom, sett ovenfra. 59-bygget kan skimtes øverst i venstre hjørne.Illustrasjon: HWR ARKITEKTER AS

Se bildet større

Klare for samtaler: F.v: Anne Dybevold, prosjektleder i Undervisningsbygg, Ole Medbøe, spesialkonsulent i Bydel Nordre Aker, Kjelsås-rektor Alf Hansen, Per Fladmoe, pedagogisk rådgiver i Undervisningsbygg, Bernt Rotnes, Kjelsås Idrettslag, Knut Skjerping, Utdanningsetaten avd. skolebygg og Stein Høglund, HWR Arkitekter. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Kjelsås: - Gratulerer, dere har overbevist oss om at dere trenger noe nytt, og ikke bare oppussing, sa Knut Skjerping fra Utdanningsetaten avdeling skolebygg, som er oppdragsgiver for byggingen av nye Kjelsås skole. Under orienteringsmøtet som ble holdt på Kjelsås i forrige uke - med ansatte fra skolen og representanter fra bydelen, Kjelsås idrettslag og arkitektkontoret HWR - ble det presentert tegninger av hvordan den nye skolen kan bli. Den skal etter planen romme 790 elever, barnehage med fem avdelinger og ny idrettshall.

Det blir nå satt ned brukergrupper med representanter fra skolen, bydelen og idretten som skal diskutere hvilke ønsker de ulike gruppene har for de nye byggene.

- Det er ikke mange skolebygg som har flerbrukshall, barnehage og skole. Det er et spennende arbeid vi skal i gang med, sa Per Fladmoe, pedagogisk rådgiver i Utdanningsetaten. Han sa videre at det skal føres diskusjoner og dialog mellom brukergruppene, før nye skisser kan settes opp og de endelige tegninge kan gjøres klare.

Det er ennå ikke fastsatt noen dato for byggestart.

- Men prosessen er i gang selv om spaden ikke er i jorda. Jeg har inntrykk av at det er vilje til å gjøre dette så raskt som mulig, sa Anne Dybevold, Undervisningsbyggs prosjektleder for utbyggingsfasen.

Det foreløpige forslaget som ble presentert av Undervisningsbygg og HWR Arkitekter på Kjelsås i forrige uke omfatter en rehabilitering av det eldste skolebygget - "59-bygget", med barnehage på baksiden av dette. Barnehagen vil få uteområde mot Midtoddveien. Idrettshallen og "79-bygget" skal rives, og det skal bygges ny, delvis nedsenket hall, med klasserom over. Idrettshallen vil på sommerstid kunne åpnes i den ene enden mot ballbanen, som skal anlegges der dagens idrettshall ligger.

- Det er viktig å bygge så kompakt som mulig slik at vi sitter igjen med mest mulig uteareal, sa arkitekt Stein Høglund.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse