Kjelsås skole satser trespråklig

Kjelsås skole  satser trespråklig

Rektor Alf Hansen ved Kjelsås skole håper å kunne tilby elevene på femte, sjette og syvende trinn et andre fremmedspråk innen 2007.

Kjelsås Skole satser på språk. – Vi håper å kunne tilby elevene enda et fremmedspråk - i tillegg til engelsk, sier rektor Alf Hansen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.05.2006 kl 10:01

Kjelsås: I dag lærer barna på Kjelsås skole engelsk fra andre klasse. Men hvis rektor og ledelsen får det som de ønsker, vil det kanskje allerede fra neste skoleår bli mulig å velge et andre fremmedspråk - i tillegg til obligatorisk engelsklæring. Den nye reformen gjennom "kunnskapsløftet" gir nye føringer for skoleeier (les: Oslo kommune). Men også større individuell frihet - særlig når det gjelder metodevalg.

– Kjelsås skole ønsker å bruke "ekstra-timer" - (les: "kommunale styrkingstimer") på et andre fremmedspråk. Det har vi hatt muligheten til før også. Men intensjonene i "kunnskapsløftet" om å satse mer på et andre fremmedspråk - mulig også obligatorisk på ungdomskolen slik byrådet ønsker - gjør at Kjelsås skole nå setter et andre fremmedspråk mer på dagsorden, sier Hansen.

Han forteller at mye skal på plass.

– Vi må blant annet søke Oslo kommune om godkjennelse. I tillegg må læreressursene på plass. Men vi håper å få dette til så snart vi kan, og innen 2007, sier rektoren.

Han legger til at det blir elevene på femte, sjette og syvende trinn som eventuelt får muligheten til å velge et andre fremmedspråk.

– Hvilke tilleggsspråk elevene kan velge i, er ennå ikke bestemt. Igjen vil det være avhengig av tilgjengelige læreressurser, sier Hansen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!