Kjelsås skole satser trespråklig

Rektor Alf Hansen ved Kjelsås skole håper å kunne tilby elevene på femte, sjette og syvende trinn et andre fremmedspråk innen 2007.

Kjelsås Skole satser på språk. – Vi håper å kunne tilby elevene enda et fremmedspråk - i tillegg til engelsk, sier rektor Alf Hansen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.05.2006 kl 10:01

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Kjelsås: I dag lærer barna på Kjelsås skole engelsk fra andre klasse. Men hvis rektor og ledelsen får det som de ønsker, vil det kanskje allerede fra neste skoleår bli mulig å velge et andre fremmedspråk - i tillegg til obligatorisk engelsklæring. Den nye reformen gjennom "kunnskapsløftet" gir nye føringer for skoleeier (les: Oslo kommune). Men også større individuell frihet - særlig når det gjelder metodevalg.

– Kjelsås skole ønsker å bruke "ekstra-timer" - (les: "kommunale styrkingstimer") på et andre fremmedspråk. Det har vi hatt muligheten til før også. Men intensjonene i "kunnskapsløftet" om å satse mer på et andre fremmedspråk - mulig også obligatorisk på ungdomskolen slik byrådet ønsker - gjør at Kjelsås skole nå setter et andre fremmedspråk mer på dagsorden, sier Hansen.

Han forteller at mye skal på plass.

– Vi må blant annet søke Oslo kommune om godkjennelse. I tillegg må læreressursene på plass. Men vi håper å få dette til så snart vi kan, og innen 2007, sier rektoren.

Han legger til at det blir elevene på femte, sjette og syvende trinn som eventuelt får muligheten til å velge et andre fremmedspråk.

– Hvilke tilleggsspråk elevene kan velge i, er ennå ikke bestemt. Igjen vil det være avhengig av tilgjengelige læreressurser, sier Hansen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse