Kjelsås-søstre i streik

Se hvordan Bydel Nordre Aker rammes av streiken!

STREIKERAMMET: Det blir verken skole på Helena og Mari, eller barnehage på lillesøster Julie i morgen, og trolig heller ikke en båttur..Foto: privat

- En av oss må være hjemme fra jobb, og vi må vel bytte på hvis det blir langvarig, sier trebarnsmoren Lise Bjercke Hellum som forbereder seg til morgendagens skole og barnehage-streik.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.05.2012 kl 15:41

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Som følge av streiken som allerede er godt i gang, rammes ytterligere mange fra og med i morgen. Barnehager og skoler i Bydel Nordre Aker er tatt ut i streik, og det vil merkes for flere når Unio og YS Kommune er forberedt på en langvarig kamp Oslo.

Kjelsås-søstrene Mari, Helena og Julie går på henholdsvis Kjelsås skole, og sistnevnte i Kjelsås skole barnehage. Begge institusjoner blir tatt ut i streik i morgen.

Blir hjemme

- Streiken påvirker jo familiesituasjonen på den måten at en må bli hjemme fra jobb. Jeg vet ikke helt om vi får til noen andre løsninger ennå, så en av oss må være hjemme på torsdag og en på fredag, sier Lise Bjercke Hellum.

Familien består av pappa Frode og døtrene Helena, Mari og Julie. Begge foreldre er i full jobb, så kaos må beregnes.

De har ikke helt tenkt på hvordan de skal løse det i forbindelse med jobben, men Lise forteller at hun også har flere kollegaer som er i samme situasjon.

- Det blir sannsynligvis å ta en sykedag, eller å forhøre seg med arbeidsgiver om vi kan komme til en annen løsning, sier hun og mener det blir vanskelig og kjedelig for barna å bli med på jobb.

Familien har ikke vært i denne situasjonen tidligere.

- Jeg har ikke lagt noen planer hvis det blir langvarig streik, og jeg håper at de kan komme til en løsning, sier Lise til Nordre Aker Budstikke.

Passe hverandres barn

- Kanskje vi kan passe hverandres barn, sånn at vi kan gå på jobb? drodler hun videre om alternative løsninger og gode avtaler med naboene. Men fravær på jobb blir det uansett.

- De gjør jo kanskje Norges viktigste jobb, og det er klart at lærere og barnehageansatte fortjener høyere lønn, sier Lise.

Hun mener de streikende bør få godt over de 4 prosentene de krever, og har absolutt tro og håp for at forhandlingene kan komme i havn.

- Gi dem et skikkelig løft. sånn at alle kan si at «jeg» jobber som lærer og i barnehage og er fornøyd med lønna mi, sier Lise

Følg med på nett

- Skolen stenges i morgen, for så å si hele vår lærerstab går ut i streik, sier rektor på Kjelsås skole, Mette Rasmussen.

51 lærere streiker, mens deler av aktivitetsskolen også risikerer full stenging, selvom de foreløpig avventer resultat på forhandlinger fra fagforbundet.

De minste, 1. og 2. klassingene, står uten tilbud, mens det er usikkert om hva som skjer med 3. og 4. klasse på Aktivitetsskolen.

- Foreldre må følge med på skolens nettside og i media forøvrig. Vi legger ut fortløpende informasjon om situasjonen, sier Rasmussen som forteller at det er umulig å spå hvor lenge streiken vil vare.

- Hva bør foreldre gjøre?

- Man må jo bare finne løsninger med hverandre, og passe hverandres barn. Jeg er sikker på at foreldrene på Kjelsås finner gode løsninger, sier rektor.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse