ANNONSE
Annonse

Kjempemonsteret fra havet og barnehagebarna

Det stor klypete monsteret fra havbunnen! Foto: GEITMYRA MATSENTER

Og ble det kanskje litt hyling fra barna, da den levende krabben kom på bordet?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.03.2017 kl 08:28

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

TÅSEN: – På havets bunn lever det lyssky skapninger i mange fæle former og fasonger, og en av de aller verste ser ut som en invaderende kjempe-edderkopp. Torsdag 16. mars kommer 20 barnehagebarn til Geitmyra for å treffe en levende kongekrabbe for første gang!

Fra Geitmyra Matsenter tidligere denne uka.

– Få ting gjør større inntrykk på barn enn når de blir litt skremt. Nå kommer de aldri til å glemme sin første kongekrabbe. Det er en utrolig effektiv form for sjømatformidling, sier Andreas Viestad, faglig ansvarlig ved Geitmyra matkultursenter for barn.

Dette var nok spennende for Tåsenløkka-barna. Til høyre, Svein Ruud, leder for Norway King Crab.  Foto: GEITMYRA MATSENTER

Klyper

Kongekrabbe er en delikatesse. Og ikke alle synes den er fæl eller skummel.

– Den er kjempesøt, men vi må passe oss for klypene, ifølge Andreas fra Tåsenløkka og matsenteret.

Som også kan fortelle at det var mye hyling når de møtte den levende krabba.

Hilse, lære om og smake på

Torsdag var også Svein Ruud, hotelldirektør for Norges eneste kongekrabbehotell, på besøk ved matsenteret. Med ett av av monstrene fra havets dyp.

Ruud driver Norway King Crab som frakter kongekrabber fra Finnmark, til hotell på Nes og videre ut i verden. Barna fra Tåsenløkka barnehage fikk hilse på, lære om og smake på undervannstrollet.

Ikke hver dag barnehagebarna får servert kongekrabbe. Foto: GEITMYRA MATSENTER

Sjømatfestivalen

Arrangementet er en del av Sjømatfestivalen – Barn elsker fisk fra 13. – 19. mars på Geitmyra matkultursenter for barn. Gjennom uka er det gjennomføres en rekke sjømatkurs, -verksteder og –aktiviter for barn, og avsluttes med Åpen gård – Den store sjømatfesten søndag 19. mars.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse