ANNONSE
Annonse

Kjøpte du bolig i fjor kan du ha tjent en årslønn

Det er bare å starte feiringen.

Kjøpte du bolig i fjor? Da er det på tide å finne fram champagne og konfetti, og starte feiringen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.08.2012 kl 13:38

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Kjøpte du bolig i fjor sommer kan du nemlig prise deg lykkelig, og kanskje unne deg et lite glass champagne. Spesielt hvis du kjøpte Obos-bolig.

LES OGSÅ: Det koker i boligmarkedet i sommer

Har spart en årslønn

La oss si du kjøpte en Obos-leilighet på rundt 60 kvadratmeter på denne tiden i fjor. Du synes sikkert det sved greit i lommeboka, men du kan glede deg over at du har spart rundt 300.000 kroner i forhold til om du skulle kjøpt i år.

Nå er nemlig prisene 12,5 prosent høyere enn i fjor. Skal du kjøpe deg en Obos-leilighet nå må du ut med 40.007 kroner per kvadratmeter. Omregnet til en 60 kvadratmeter stor leilighet betyr det at du kunne spart en netto årslønn på å kjøpe i fjor.

FØLG BOLIGMARKEDET I OSLO PÅ EIENDOMIOSLO.NO:

Rekordsalg i sameie på Grorud

Luksusvilla steg med 650 prosent

To millioner kroner for 20 kvadratmeter

Salt i såret hvis du er på boligjakt

For å strø ytterligere salt i såret til dem som er på boligjakt nå, tilsvarer økningen nesten hele egenkapitalkravet på 15 prosent.

- Aktiviteten på boligmarkedet har vært høy gjennom hele sommeren, selv om prisene har holdt seg stabile. I løpet av siste uken i juni og hele juli har Obos solgt 64 nye boliger, sier kommunikasjonsdirektør i Obos, Åge Pettersen.

Bare i Kværnerbyen ble det solgt 24 nye boliger i sommer. I juli 2012 ble det solgt 414 brukte boliger, mot 401 i juli i 2011.

Prisene stiger nå i hele landet, og bare i Oslo har boligprisene økt med 7 prosent det siste året. Tilsvarende tall for leiligheter er hele 9,3 prosent.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse