ANNONSE
Annonse

En meget god investering

Kjøpte for 800.000 – nå selger de for 14,5 millioner

Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

For veldig mange år siden kjøpte familien Woldmo et lite hus i Damveien. Nå skal de selge. – Vi er jo fornuftige mennesker, sier det sjarmerende eldre ekteparet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.04.2015 kl 13:00

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

LOFTSHUS/GREFSEN: Det må være spesielt å bestemme seg for å flytte fra et hus som man har bodd i mange, mange år. Der barna har vokst opp, der man kanskje har vært med å bygge ut og opp huset selv, og der vennskapsbånd har blitt knyttet med naboer og nærområdet. Der man har blitt gammel.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Det er en egen ro i Damveien, fredag formiddag. Huset i Damveien 5 var opprinnelig et beskjedent hus, da familien Woldmo skulle flytte fra Disengrenda og opp i enebolig, for nesten 40 år siden. De falt for boligen med den store hagen og alle frukttrærne.

Les også: Rumpeldunk i virkeligheten? Her gjør de som Harry Potter

Tre ganger'n

Ingen tvil om at Erik og Aase Marie Woldmo fortsatt er veldig glade i og stolte av huset, som nå er nesten tre ganger så stort som det var for nesten 40 år siden. For etter hvert som årene gikk, ble de en familie på fem som trengte mer plass.

Mye er bevart i huset. Også inventar. Blant annet i kjellerstuen står fortsatt sofaen ekteparet fikk når de giftet seg. I tillegg til alle minnene som sitter i veggene.

Les også: Derfor er hun drømmedama til byråden

– Jeg har alltid hatt en interesse for håndverksarbeid. Der jeg vokste opp på småbruk i Krødsherad, var det mye byggeaktivitet. Jeg fulgte nøye med og lærte mye. Tidlig bestemte jeg meg for å bli bygningsingeniør, forteller Erik.

Men det blir ikke alltid som man tror. Men ble ikke så gærent å bli offiser i forsvaret heller.

– Men interessen for bygging har jeg beholdt. Jeg vet nok nesten nøyaktig hvor hver eneste spiker går her i huset, ler militæren.

Fornuftige

Det er orden i det romslige huset til Aase Marie og Erik. Hun også har arbeidet i forsvaret, og alt ser ut til å være på stell. Imponerende, med tanke på at her bor det godt voksne folk på flere hundre kvadratmeter.

– Ja det er jo en grunn til at vi nå skal flytte herfra. Vi er jo fornuftige mennesker. Klart det er vemodig. Her har vi jo bodd i så mange år, lagt ned så mye arbeid og kjærlighet. Vi har jo vært med på hele reisen fra den lille boligen til det huset er i dag, sier ekteparet.

Og det har vært en lang prosess å komme dithen, at man tar kontakt med megleren.

Les også: Bydelen sier nei til flere studentboliger her

Savne snømåking?

– Vi trodde egentlig at vi skulle holde ut her i noen år til. Men tiden er inne. Vi er opptatt av at ting skal være i orden. Men nå har vi ikke lenger krefter til å opprettholde vedlikeholdet, legger Erik til.

– Jeg er ikke sikker på om jeg kommer til å savne verken gressklipping eller snømåking! sier Erik.

– Du skal bare se hvor nøye han er når han holder på, ler Aase Marie.

Nå ser det hyggelige eldre paret fremover til å bo i en lettstelt leilighet, med alt på ett plan.

– Vi har jo blinket oss ut en leilighet som vi har veldig lyst på, med blant annet garasje i kjelleren og heis rett opp i leiligheten. Mangler bare supermarked i første etasje, ler ekteparet.

– Størrelsesmessig er den faktisk på rundt det samme som vi begynte på her i Damveien. Men vi kan foreløig ikke avsløre hvor det er, smiler Erik lurt.

Les også: Bolig solgt 2,2 milloner over takst – før visning!

Går i generasjoner

Megler Joakim Ian Tangen i DnB forteller at det ikke er så ofte slike eiendommer som denne i Damveien, kommer for salg.

– Vi erfarer at store boliger på fine tomter og med god beliggenhet, som denne, ofte går videre i generasjoner i dette området, og ikke kommer på det åpne markedet, sier Tangen.

Han fortsetter.

Dette er en spesiell bolig med mange muligheter. I utgangspunktet er jo også dette en generasjonsbolig, sier megleren.

Det er ikke ofte journalisten får både kaffe og winerbrød ute på jobb. Det var også skikkelig hyggelig inne i den staselige stua til familien Woldmo. Langt ned i den myke skinnstolen.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

En god investering

Det kan bli spennende dager etter påske for Aase Marie og Erik. Ikke lenge til boligen skal ut på det åpne markedet. Det har slett ikke vært noen dårlig investering, det de gjorde for snart førti år siden.

– Vi betalte rundt 800.000 kroner for nøyaktig 38 år siden for boligen her i Damveien. Det var og er mye penger! forteller paret.

Nå er boligen verdsatt til hele 14.500.000 kroner.

Men dere har jo så mye her? Hva gjør dere med alle møblene, alle tingene, når dere flytter inn på noe som er så mye mindre?

– Ja vi har jo begynt å rydde. Noe skal barnebarn overta, noe tar vi med oss. Så får vi se med resten. Det skal nok gå bra, tror Erik.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse