ANNONSE
Annonse

Klar for futsal-EM i Spania

Jusstudenten Lene Johnsen fra Korsvoll ble NM-mester i futsal

NM-MESTER: Lene Johnsen løfter pokalen som beviser at jusstudentene fra Universitetet i Bergen er Norgesmester for studenter i futsal. Foto: FOTO: KAI ERSPAMER

Lene Johnsen (24) fra Korsvoll studerer juss i Bergen. Men skoleåret toppet seg da hun ble Norgesmester i futsal sammen med studievenninnene sine.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BERGEN/OSLO: - Det var kjempemoro å vinne finalen. Dette var vår første turnering som lag, sier Lene, som scoret to mål i 5-0-seieren over Norges Handelshøgskole under finalen i Norgesmesterskapet i futsal for studenter.

Fotball og juss

Lene Johnsen, som studerer juss på tredje året, var i slutten av 2010 med å starte opp futsallaget Dragefjellet futsal, som er et lag for jentene hun studerer juss sammen med.

- Det hele startet med at jeg var med noen gutter på futsaltrening. Etterhvert ble flere jenter med og til slutt startet vi eget lag, sier Lene, som har spilt fotball i en årrekke for Korsvoll.

- Selv om jeg spilte mest utendørs, var jeg med to ganger innendørs i «Stopp Volden»-cup med Korsvoll, hvor vi vant begge gangene. Det er artigere å spille innendørs. Det går mye fortere og man får mer bruk for teknikken innendørs, forklarer hun.

Skal til EM

Den unge jenta trives godt i Bergen og berømmer futsalinteressen blant studievenninnene.

- Det er utrolig gøy for oss jentene at interessen er så stor. Nå håper vi at vi også kan få et landslag som herrene har fått, sier Lene.

Som belønning for å vinne NM i futsal for studenter skal jusstudentene representere Norge i EM i Spania i juli. Dette er noe de virkelig ser frem til.

- Vi gleder oss noe helt ekstremt. Dette er det store høydepunktet i sommer. Sett alle studier til side, dette er det som gjelder, ler hun.

Hun sier også at det er vanskelig å sette noen klare mål ettersom de ikke kjenner nivået i utlandet.

- Vi vet at vi er gode, men vi aner ikke hvordan nivået er i andre land. Vi går selvsagt for å vinne hver eneste kamp, men vi må kanskje justere den målsetningen etterhvert, sier Lene.

Les flere sportsnyheter på dittOslo

- Hvordan skal dere forberede dere foran EM?

- Vi spiller en del med gutta her i Bergen. Dermed skal vi være godt forberedt å spille mot lag som er kjappe, avslutter Lene Johnsen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse