Tåsenhjemmet jubilerer: – Klare for 25 nye år

(Fra venstre) aktivitør og anstand Mona Bjørnstad, jubilantene Edel Andreassen og Anne Marie Knem Lystad, avdelingssykepleier Andrea Cuèllar på Tåsenhjemmet, jubilant Karin Beldring og Mette Woldseth, styrer på Lillohjemmet. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Det ble gjort ekstra stas på de blide damene fra Lillo og Tåsen, som har lagt ned et kvart århundres arbeid for Oslos sykehjem.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.10.2008 kl 11:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

TÅSEN: Aktivitør Karin Beldring på Lillohjemmet, hjelpepleier og aktivitørlærling Edel Andreassen og hjelpepleier Anne Marie Knem Lystad, begge på Tåsenhjemmet, markerer alle 25 år i tjeneste for Oslo kommune i år. Sammen med 46 andre med like lang fartstid i Oslo kommunes sykehjem, to av dem rundet 40 år i tjeneste, ble de hyllet av sine egne og Sykehjemsetaten forrige torsdag. Jubilantene kunne velge mellom en ekstra ferieuke eller et gavekort.

– Krever fantasi

– Det har vært spennende å jobbe 25 år i Oslo kommune. Noen spør meg hvordan jeg har holdt ut så lenge, men det har faktisk gått raskt, sier Beldring, som syns det var hyggelig å bli satt litt ekstra pris på.

Hun startet karrieren etter endt utdanning i 1983 med et år på Lindeberg sykehjem, etterfulgt av ti år på Majorstuen og like mange på Nordhagan i Grefsenkollveien, som ble nedlagt for fire år siden. Siden den gang har hun vært aktivitetsansvarlig på Lillohjemmet.

– Min jobb er å stimulere til aktivitet for beboerne. Vi har et flott samarbeid med de frivillige, sier Beldring, som gjerne vil trekke frem Røde Kors, Civitas og Lillohjemmets venner.

Hun mener jobben har forandret seg over de 25 årene hun har vært aktivitør.

– Vi har helt andre aktiviteter i dag. Tidligere hadde vi arbeidsstuer med veving, strikking og brodering. Bingo var det da som nå, men vi har mer fokus på uteaktiviteter og turer, sier Beldring.

Hun mener sykehjemsbeboerne er dårligere når de kommer på sykehjem enn det de var før.

– Det krever mer fantasi og kreativitet for å finne på givende aktiviteter, sier hun.

– Trofaste

Anne Marie Knem Lystad har vært på ansatt på Tåsenhjemmet sammenhengende i 25 år.

– Det klart jeg har trivdes, ellers hadde jeg ikke blitt her. Arbeidskollegene er hyggelige, og jeg er glad i jobben min, og i gamle mennesker, sier hun.

Jubilantene får skryt også fra avdelingssykepleier og stedfortredende institusjonssjef på Tåsen, Andrea Cuèllar.

– De gjør et fint arbeid og fortjener å bli satt ekstra pris på, for så trofast innsats, sier hun.

– Vi har opplevd omorganisering, både av det gode slaget og motsatt. Men alt i alt har det vært flotte år, sier Edel Andreassen, som har jobbet på Tåsen i 20 av sine 25 år i tjenesten.

Og både hun og kollega Knem Lystad er samstemte:

– Vi er klare for 25 nye år! ler de to.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse