Klare for Lyn-rugby, sykling og friidrett

Ordfører Fabian Stang fikk hjelp av Hanna Vik-Simonsen (7) med grunnsteinen til Lyns nye klubbhus.

FEST:Ordfører Fabian Stang la ned grunnsteinen til klubbhuset tirsdag.

Jentene i Lyn er overlykkelige for at grunnsteinen til nytt klubbhus på Kringsjå er nedlagt, og ønsker sterkt å utvide klubbens potensiale.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.06.2012 kl 15:49

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

WORK IN PROGRESS: Mye gjenstår fremdeles før klubbhuset på Kringsjå er klart.

Se bildet større

VIL UTVIDE LYN: Tora Bjørndal Ottestad, Karoline Torkildsen, Johanne Dahl-Norland, Matilda Bjørke og Julie Dal Norland synes flere idretter er på sin plass i SFK Lyn, som på nyåret inntar et helt nytt klubbhus på Kringsjå. FOTO: Foto: Anne Marie Huck Quaye

KRINGSJÅ: Ordfører Fabian Stang med følge av tidligere toppidrettsutøvere fra elitefotballen, Lyn-unger i alle slags aldre og selvsagt ledelsen - alle for anledningen iført blå bygge-hjelmer, inntok byggeplassen på Kringsjå som skal bli Ski og Fotballklubben Lyn sitt nye klubbhus.

- La oss si det er klart på nyåret, så er vi sikre, sier leder for anleggskomiteen Oddbjørn Tønder som er glad for at de endelig skal få et sted å være.

Selv om SFK Lyn hovedsaklig favner breddeidretten, med rundt 2500 medlemmer, er det på høy tid å utvide fra ski og fotball til enda flere mulige idretter mener en glad jentegjeng.

Sykkelglad

- Lyn bør få sykkellag, sier Tora Bjørndal som sier hun har vært aktiv i Lyn helt fra hun ble født.

- Også kan vi være aktive med rugby og friidrett, mener Johanne Dahl Norland som også har vært med i årevis.

Det er like gøy med fotball som ski, skal vi tro jentene, men mulighetene står i kø for å bli enda større, altså.

Det nye klubbhuset er de svært så fornøyd med, og som de sier:

- Da kan vi gå på do her!

30 millioner

Og for å gjøre det helt klart, Lyn har ikke hatt noe offisielt sted å være på flere år. Planene har vært mange, og siden de flyttetfra Ullevaal stadion på 70-tallet (eget barskap skal ha vært inkludert for idrettsutøverne der, journ. anm.), har problemer med adkomst og diverse praktiske hindringer medført til utsettelser av tidligere planlagt klubbhus litt bortenfor dagens tomt.

- Vi har fått rundt 7 millioner fra kommunen, og klubbhuset på 900 kvadratmeter koster 30 millioner, sier Tønder.

- Dette skal være et hus med mye glede og vil bli et endelig hjem for klubben, sa styreformann Egil Hatling, før grunnsteinen ble nedlagt av ordfører Stang.

Han lover at Lyn skal favne bredt, som breddeidrettens klubb, samt håpet om å komme tilbake til topps innen både fotball og ski igjen.

Alle forholdene skal være lagt til rette for å nå toppen, med fysisk nærhet til marka, Idrettshøyskolen og Toppidrettsenteret.

- Dette blir et flott hus, skrøt Stang til de frammøtte.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse