Klare stemmer tross dårlig lyd

Hyggelig var det, i den nye BU-salen, men ikke så lett å høre hva som ble sagt.

Torsdag 3. april var det BU-debut i ny «sal» – og med mange nye lyder.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.04.2008 kl 08:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Ellen Rydningen stilte i BU-møtet og talte de eldres sak. – Husk det politikere – dere blir gamle en gang dere også.

NYDALEN: Torsdag kveld var det igjen klart for bydelsutvalgsmøte (BU), i ny «sal» i Nydalsveien 21. Politikere, tilhørere og debattanter var på plass i byggets kantine/møtesal, men på grunn av dårlige lydforhold, blant annet med during fra diverse elektriske installasjoner, var det til tider veldig vanskelig å høre hva folk sa.

Ikke bare for tunghørte journalister, men også for flere av de andre fremmøtte – både tilhørere og politikerne selv.

– Prioriter de eldre!

Likevel, med klar og tydelig røst under «åpen halvtime» fikk blant annet 84 år gamle Ellen Rydningen fra Ullevål fremført sitt budskap på vegne av Nordre Akers eldre.

– Vi som bor på «andre siden av elven» – vestover i bydelen – savner tilbud til eldre som blant annet ikke er i stand til å benytte se g av de ordinære seniorsentrene, sa Rydningen som er engasjert som frivillig arbeider ved Ullevål Hageby Seniorsenter.

– Hva med å tenke fremtidige lokaler til bydelens eldre – kanskje både på Sogn videregående skoles lokaler/tomt eller hva med Berg Gård?

– Husk det politikere – dere blir gamle en gang dere også, avsluttet Rydningen.

– Grotesk system

I tillegg stilte pårørende til beboere i Myrer bo- og servicesenter på Kjelsås i «åpen halvtime», og ba bydelen ta affære med sykehjemsetaten, i forhold til faktureringspraksis og husleieregler for beboerne på senteret.

– Et grotesk og meningsløst system, sa den pårørende.

– Engasjer dere!

Beboere fra Claus Borchs vei på Tåsen stilte også i «åpen halvtime» og ba bydelen engasjere seg i bosettingen i nr. 19-23, særlig med tanke på skyteepisoden for noen uker siden.

– Vi har vært her før, og nå er vi her igjen. Dette har gått altfor langt. Vi forlanger at bydelen engasjerer seg og bidrar til at også våre barn kan vokse opp i et trygt og godt nærmiljø, sa fremmøtt nabo.

Mikrofon

Ellers gikk møtet sin gang, og sak for sak ble tatt opp til vedtak, selv om det som nevnt ofte var vanskelig å høre hva de forskjellige politikerne sa. Så denne gangen blir det nok ekstra spennende å lese den ferdige protokollen!

Men BU-leder Egil Ihlen (H) kunne berolige de fremmøtte med at mikrofoner er bestilt. I tillegg avsluttet bydelsdirektør Mona Taasen med å si at neste BU-møte uansett vil bli i andre – og mer egnet lokaler i samme bygg.

Heis kun med kortNordre Aker Budstikke var også i kontakt med noen av møtets eldste deltagere, som var bekymret over at heisen kun virker med adgangskort. Bekymringen kan vi skjønne – for det var mange trapper å gå opp til øverste etasje.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse