Klarer ikke kvitte seg med møkka

Irene Svenkerud savner et sted å kaste brukte hundeposer på Torshov og Sandaker. – Det er naturlig nok begrenset hvor lenge man kan bære rundt på noe slikt, mener hun.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Storo: Tidligere var det flere offentlige søppelkasser langs gatene på Sandaker, men i det siste har flere av disse blitt fjernet. I tillegg har enkelte borettslag merket kassene utenfor sine inngangspartier med forbud mot å kaste hundemøkk, selv om den ligger i lukket pose.

Utfordring på lufteturen

Flere ganger om dagen er Svenkerud ute med bikkjene Dwight (9) og Athos (10) i nabolaget. Veldig hyggelig, synes hun, inntil hundene må gjøre sitt fornødne.

– Vi hundeeiere får hele tiden kritikk fordi vi ikke er flinke nok til å fjerne bikkjenes ekskrementer. Det har jeg full forståelse for, men da må vi også få muligheten til å kvitte oss med det. Vi kan jo ikke kaste posene sammen med vårt eget husholdningssøppel, og heller ikke i søppelkassene til lokale kjøpmenn. Hovedproblemet med dette er jo lukta, sier hun, og mener at det å bære rundt på en pose med hundemøkk over lengre tid er mildt sagt lite hyggelig.

– Vi trenger bare noen flere søppelkasser på gatehjørnene. Det kan umulig være noe stor utfordring for kommunen, mener hun.

Begrenser antallet

Tom Kristoffersen, seksjonsleder i Samferdselsetaten, kan ikke garantere nye søppelkasser på hvert et hjørne, men kan røpe at det i disse dager utarbeides en plan for nye søppelkasser i Oslo.

– Det skal settes ut noen kasser, men ikke så mange. Vi har søppelkasser plassert ved sentrale steder som for eksempel trikkeholdeplasser. I den nye planen skal vi også sette ut noen kasser i andre gater, men det har seg faktisk slik at et stort antall kasser genererer mer søppel. Av en eller annen grunn tror folk at man kan hensette alskens rask ved disse kassene, og det er selvsagt ikke riktig. I Oslo kan man levere avfall kostnadsfritt, både til Grønmo og Brobekk. Men det krever jo at du leverer det selv, sier han til Østkantavisa.

– Men hva så med hundeeierne. Får de flere steder å kaste møkka?

– Som sagt jobber vi med å se på dette i disse dager. Planen om hvor disse skal plasseres har vi en intensjon om å bestemme oss for innen utgangen av mai, avslutter Kristoffersen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse