Vant Færderseilasen: – Klart vi er stolte

"Frid" – en Bavaria 38 fot – vant i helgen sin klasse i Færderseilasen. Utlån

I helgen var Kjelsås- gutta Øyvind Prytz og Sture Martin Vang med på å vinne Færdern i sin klasse. – Klart vi er stolte, sier skipper Øyvind.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.06.2008 kl 11:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

En stolt skipper Øyvind Prytz var sammen med mannskapet med på å vinne sin klasse i helgens Færdern – med «Frid» – Bavaria 38 fot. Foto: Privat

KJELSÅS/OSLOFJORDEN: På fredag var det klart for årets Færderseilas. Kjelsås-gutta Øyvind Prytz og Sture Martin Vang var med på å vinne klassen for "Lys Bavaria større enn 38 fot", med 19 båter i klassen.

- Mulig for amatører

– Fra Filtvedt til Færder tok vi ledelsen, og fra Tristein (Færder) holdt vi ledelsen på "korrigert tid" inn til mål, i Horten, sier en stolt skipper Øyvind på vegne av mannskapet på seks.

– At vi vant vår klasse viser at det går an å gjøre det godt i seilasen for amatører også. Vi har standard båt med standard turseil – ikke oppgradert på noen spesiell måte. Det gikk opp og ned underveis – været vekslet mellom tordenvær, vindstille, og nordavind fra alle kanter. Men vi var flinke til å holde fokus, sier Øyvind, og legger til at hele mannskapet ellers har bra med seilererfaring fra før.

Lite søvn

Det ble lite søvn på seilergjengen underveis i seilasen.

– Og da vi kom i mål, så ble det så klart feiring, forteller skipperen fra Kjelsås.

Resten av mannskapet var Terje Solli (opprinnelig fra Grefsen), Magnus Wessel (Nordstrand), Morten Hustad (Trondheim) og Knut Selliken (Kolbotn).

Vil du vite mer om Færdern og flere resultater, se www. kns.no, eller www.sandaker.no.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse