Klarte det politiet ikke klarte!

Fant forsvunnet 7-åring!

løste: Kjelsåsjentene løste forsvinningssaken - fra venstre: Jenny, Ingeborg, Ida, Martha, Ingrid, Synve og Ida - huset på bildet er ikke identisk med der barna ringte på og fant den savnede 7-åringen. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

Da Kjelsåsjentene hørte om den savnede 7-åringen, startet de likegodt sin egen leteaksjon. - Og så fant vi han, forteller de stolte jentene!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.06.2012 kl 22:06

KJELSÅS: Politi, med blant annet helikopter og letemannskaper, søkte i dag i lang tid i Kjelsåsområdet - etter savnet gutt på 7 år. Da de syv jentene fra samme skole som gutten hørte om forsvinningen, bestemte de seg for å finne han selv. Men først måtte de bare kjøpe seg is.

Måtte bare kjøpe is først

- Ja, vi var på vei til butikken for å kjøpe is, da vi hørte om forsvinningen av gutten, som går på samme skolen som oss. Vi bestemte oss for at den saken skulle vi ta. Men vi måtte bare kjøpe is først, forteller den blide jentejengen, som i dag var hjemme, på grunn av streik ved Kjelsås skole.

Jentene liker godt detektivhistorier, og var ikke i tvil om at de ville prøve å finne gutten.

Jentene hadde noe info om 7-åringen, blant annet navnet, og etter forslag fra Synve, så bestemte de seg for først for å gå hjem og slå opp i skolehåndboka, hvor det er bilder av alle barna på skolen.

Fant bilde

- Vi fant bilde av gutten. Da sa Jenny og Ida at han hadde de faktisk sett tidligere på dagen - rett nedenfor Solligrenda, hvor flere av oss bor. 7-åringen var da sammen med en litt eldre gutt som vi kjenner. Vi dro dit jentene hadde sett han, men da var gutta borte. Men så bestemte vi oss for å ringe på døren til blokka der den eldre gutten bor, forteller Martha.

- Gutta trodde vi tulla!

Jentene spurte etter den savnede 7-åringen gjennom callinganlegget, og fikk bekreftet at den savnede 7-åringen faktisk var der. Gutta satt og så på film.

- Men da vi begynte å fortelle om leteaksjoner, politi og at det var viktig at 7-åringen kom hjem, ja da trodde gutta at vi bare tulla!, forteller jentene.

Men så kom det til en voksen person, en som også var ute og lette etter 7-åringen, og da hun ringte på døren, åpnet guttene. 7-åringen ble da tatt hånd om av den voksne.

Tar gjerne takk og oppdrag

- Klart vi er stolte fordi vi klarte å løse saken, og til og med før politiet! De kan forresten godt sende oss en takk for hjelpen, og vi tar gjerne imot flere oppdrag, ler de blide detektivjentene på Kjelsås.

- Det var sikkert spennende, men var dere ikke litt redde mens dette holdt på også?

Men jentene er tøffinger. Likevel, Ida må innrømme at hun ble litt "..skjelven i beina".

 

FLERE SAKER FRA DITTOSLO.NO:

Rådyr skapte kjedekollisjon på E6

Nedslitt enebolig gikk 1,25 millioner over takst

Satt ut i skogen for å dø

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...