Klassefesten - 60 år senere

Denne gjengen har det utvilsomt hyggelig. Nærmest kamera Mary Lillo, fra venstre kant nærmest Mary; Irene Pleym, Rigmor Vines, Odd Scheen, Egil Johnsrud, Ola Bratland, Florin Olsen - øverst på bordenden Torolf Evensen. Fra Marys høyre side og oppover: Egil Sletta, Anny Monsbakken, Willy Anly, Klara Jacobsen, Sverre Gyrre, Hroar Elvenes.

Kjelsåselevene fra 7 A og 7 B - årgang 1946 - holder fortsatt koken. I år feiret de 60 års klassejubileum på Hovedøya.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Hovedøya: 14 av de tidligere elevene ved Kjelsås Skole var i år med på klassetur til Hovedøya. Nordre Aker Budstikke har fått lov til å gjengi deler av "elevenes" eget referat fra turen.

"Som vanlig startet vi med båt fra Vippetangen. Denne gangen seilte vi - Anny, Mary, Irene, Rigmor, Klara, Odd, Egil J., Egil S., Florin, Toralv, Hroar, Willy, Ola og Sverre - direkte til Hovedøya, og ikke innom småøyene. Vi fant lett frem til Krutthuset og kanonene - og la inn en pause på en strategisk plassert benk i det grønne. Her ble vi behørig filmet av gjengens fotografer. Vel fremme ved Krutthuset fant vi våre vante plasser. Heldigvis (eller dessverre) var det heller ikke i år noen forelskete par i buskene. Derimot dukket det opp noe leskende fra de ulike sekkene - som smakte godt. Sola skinte og det var fint å skue utover fjorden. En hilsen til dem som ikke var blant oss lenger En skål for dem og for oss på øya, ble gjennomført i fin stil.

Etter et par forsøk kom vi oss på beina igjen slik at turen til neste matstasjon kunne fortsette. Denne gangen var det ingen problemer med å finne veien tilbake til "Herlighetens Port", som Mary hadde nøkkel til. Det tok bare litt lengre tid. Mary hadde ordnet med et langbord i solveggen, så nå var det bare å bestille det man ønsket seg; Hvalbiff, laks, blåskjell og en fantastisk god fiskesuppe, samt vin og øl smakte utmerket. Når det i tillegg ble servert jordbær, kaffe og konjakk ble det hele perfekt.

Som vanlig gikk praten om "husker du da". Selv om ikke alle husket alt og enkelte husket bedre enn andre det som hendte for 60 - 67 år siden, dukket minnene opp igjen når de ulike hendelser fra skoletiden ble fortalt. Alle husket vi lærere, "frøknene" Vold, Fossum, Bar Paulsen og "lærerne" Bakke, Bøe, Myhre og Helgesen. Ikke alle husket vikarene. Det var vel enighet om at vi hadde en fin "folkeskoletid". Det het jo det den gang. Det er avtale om å fortsette med forsommertreffene. Takk for et hyggelig 60-års jubileum og god sommer!"

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse