Klasserom er fortsatt lov

Slik skal Tåsen skole se ut når ombyggingen er ferdig.

Utdanningsbyrådet avviser at det er forbudt å bygge tradisjonelle klasserom i nye Oslo-skoler.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.01.2008 kl 09:32

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

- Ikke et krav

Debatten om baseskoler har rast de siste ukene. Utgangspunktet for debatten er regler fra Utdanningsetaten, som har skapt inntrykk av at nye og ombygde skoler må være baseskoler med åpne løsninger.

Blant annet kom det fram på Østlandssendingen i forrige uke at fire av ti lærere på Tåsen skole vurderer å slutte når klasserommene nå skal erstattes med undervisning fra baser.

- Feiltolkning av reglene

Torger Ødegaard mener oppfattelsen er en feiltolkning.

- Først og fremst synes jeg vi har fått en avsporing i diskusjonen, jeg synes vi skal ha fokus på læringen. Jeg tror man kan ha god læring i tradisjonelle klasserom, og jeg tror også man kan ha god læring i såkalte baseskoler. Men klasserom er altså lov det også, sier han til NRK Østlandssendingen.

Skryt i november

Ombyggingen av Tåsen skole startet i desember i fjor. Da Nordre Aker Budstikke snakket med rektor Eva Kjøge i november uttalte hun følgende:

– Når skolen står ferdig høsten 2009 vil det være med baseløsninger. Det vil si at går bort fra tradisjonelle klasserom og over til en mer åpen romløsning. Det er slutt på tiden da man satt på vindusrekka i syv år.

Hun tror lærerne har latt seg rive med av negativ fokus på denne type undervisning i mediene etter statsministerens nyttårstale.

– Det har vært et veldig sterkt mediapress den siste tiden med mye negativ omtale om skole generelt og baseorganisering. Jeg tror det har medvirket til at det kommer nå, sa hun

til Østlandssendingen i forrige uke.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse