ANNONSE
Annonse

Klein date på Tåsen Nærsenter

På Tåsen Cafébar hadde en polsk arbeider og en kortvokst megler sitt første møte.

Kleint med kameraer: Mens kameraene går er det musestille i lokalet på Tåsen Nærsenter.

NRK-serien «Kampen for tilværelsen» spilles i disse dager inn i Bydel Nordre Aker - med fokus på Ullevål Hageby. Tåsen Cafébar var i sentrum under innspillingene før helgen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

TÅSEN: Har du sett bussene til NRK i ditt nærmiljø i det siste og lurt på hva de egentlig foretar seg? Noen som har ropt «action» mens du var på vei ut med søpla? Ingen grunn til panikk.

I disse dager spilles NRK1's nye dramaserie «Kampen for tilværelsen» inn i Bydel Nordre Aker - med hovedvekt i Ullevål Hageby.

Før helgen var det Tåsen Nærsenter og Tåsen Cafebar som var location, forbipasserendes lange blikk tydet raskt på at det ikke er hverdagskost.

- Unnskyld, vet du hva de driver med her? sier en eldre dame, og ser spørrende på undertegnede journalist.

Svaret hun får bringer frem smilet og kommentaren kommer kontant.

- Så hyggelig at de gjør det her! Dette senteret er jo så trivelig.

LES OGSÅ: - Voksne kvinner stjeler som ravner

Skaper egne problemer

Kampen for tilværelsen handler om lingvisten Thomazs Novak (28) som reiser fra Krakow til Norge for å hente det han tror er raske penger fra en far han aldri har truffet.

Prosjektet viser seg å ta tid og underveis blir han stadig bedre integrert i det norske samfunnet, representert ved en privilegert og velmenende gruppe borgere i Ullevål Hageby, som i mangel av reelle problemer, er gode til å skape sine egne.

Thomasz historie blir en liten del av det store bildet av Ullevål Hageby, som igjen blir et bilde på hvordan vi har det i Norge for tiden.

- Vi har holdt på med innspilling, med noen opphold, siden 10. september. Nærområdet, i og rundt Ullevål Hageby, står sentralt i innspillingen, sier produsent for serien, Cathrine Simonsen.

Men, når skuespillerne beveger seg inn under tak, er det ikke lenger i Ullevål Hageby. Innendørs-scenene spilles nemlig inn i et studio på Voldsløkka.

LES OGSÅ: Mugg, råte og kloakk - her nektes elevene å ha gym

Sild i tønne

- Tåsen Cafebar er stedet det skjer i dag. Her spilles det inn en scene med Thomasz, spilt av Bartek Kaminski, og den kortvokste megleren, spilt av Sigrid Husjord.

De er på date, men det går ikke så bra. Hun vil ikke ha han, forteller Simonsen.

Sort bekledning på vinduene gir hint om at det er på innsiden det skjer, og ganske riktig, på innsiden står folk, skuespillere og kameraer som sild i tønne.

Og praten, den går på engelsk.

- Her ser du litt av hva som foregår på innsiden, sier Simonsen og titter spent på en av skjermene.

Kameraene går. Bartek Kaminski må bytte sko og Sigrid Husjord lurer på hvilken vei hun skal legge en dusrosa blomsterbukett. Det viskes i hjørnene.

Tåsen Cafébar er for øyeblikket en verden utenfor verden.

«Kampen for tilværelsen» skal sendes på NRK1 i 2014/2015.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse