ANNONSE
Annonse

Klippet snor på Myrerjordet, nå gjenstår bare to ting

Sofia og Auroro fra Kjelsås skole barnehage fikk æren av å klippe snoren for Myrerjordet sammen med Ulf Hjerpset. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

2016 er året et tidkrevende og langtekkelig arbeid med å ferdigstille Myrerjordet som trenings- og aktivitetsområde ble ferdigstilt. Det ble feiret med offisiell åpning 23. november. Øvre Grefsen vel og Kjelsås IL har bare to ønsker før de er helt fornøyde.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.11.2016 kl 14:39

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Til sletta mellom Hareveien og Myrerskogveien møtte representanter fra Kjelsås IL, Øvre Grefsen vel, Bydel Nordre Aker og Bymiljøetaten.

Sammen med blant andre barn fra Kjelsås skole barnehage og Grefsen skole, og beboere i Hareveien.

Bydeldirektør Øyvind Henriksen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det grønne jordet har blitt til en aktivitetsarena med blant annet kunstgressbane, sandbaner til volleyball, håndball og fotball, bocca-, eller petanque-, bane, turløype og treningsapparater.

– Så her er det noe for en hver smak, og alle aldere, sa bydelsdirektør Øyvind Henriksen ved åpningen. Han roser området som et tiltak for folkehelsen og en møteplass på tvers av generasjoner.

– Dette er med på å gjøre området til et flott sted å bo, sa han.

En lang prosess

Prosessen fram mot et ferdig Myrerjorde har imidlertid tatt tid. Allerede for over 20 år siden startet Øvre Grefsen vel arbeidet med å få på plass en turløype. Planene ble lagt på is, inntil arbeidet om flere aktivitetstilbud ble tatt opp igjen sammen med Kjelsås IL i 2009.

Trio for Myrerjordet: Ivar Christiansen, styreleder, og Truls Nygaard, daglig leder i Kjelsås IL, sammen med Torbjørn Togstad, leder i Øvre Grefsen vel. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Finansiering og nye tiltak har deretter kommet i rykk og napp de siste årene. I fjor appellerte Kjelsås IL til bydelsutvalget om hjelp til å få de siste pengene på bordet.

Dermed har både sandbaner og treningsapparater kommet til i løpet av sommeren og høsten.

Ivar Christiansen fra Kjelsås IL, Heidi Karsrud Nordal fra bydelen i bakgrunnen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Sandbanen kom som en erstatning for sandvolleyballbanen på Jupiterjordet, som ble fjernet etter støyklager for noen år tilbake. Sandbanene på Myrerjordet har, ifølge styreleder Ivar Christiansen i Kjelsås IL, alene kostet rundt én million kroner, finansiert med Frivillighetsmidler fra bydelen, midler fra Håndballforbundet, Sparebankstiftelsen og Kjelsås IL.

LES OGSÅ: Nordre Aker Budstikkes treningsspaltist måtte teste treningsapparatene på Myrerjordet

Og i september var det folkefest på Myrerjordet da Bydel Nordre Aker var vertskap for Oslo kommunes rullatorløp, som satte deltakerrekord!

Snorklipp

Den offisielle åpningen ble foretatt av Sofia og Aurora fra Kjelsås skole barnehage, og pensjonist Ulf Hjerpset.

– Jeg er Grefsen-gutt selv og har kjent området fra jeg var liten. Dette er et kjempeløft for området, sier han.

Kjelsås skole barnehage er blant brukerne av Myrerjordet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Støyklager og parkeringsutfordringer

Men bare glede har det ikke vært. For ikke lenge siden skrev Nordre Aker Budstikke om at naboer til Myrerjordet klager på støy fra aktiviteten etter at jordet sto ferdig.

Den økte bruken av området har dessuten skapt parkeringsproblemer, blant annet i Myrerskogveien.

Skøytebane og parkering

Øvre Grefsen vel og Kjelsås IL har nå bare to ønsker igjen for Myrerjodet.

Det er en skøytebane, og lekeområde, i hjørnet mot Arilds vei. Den finansieringen håper Øvre Grefsen vel vil komme på plass til neste år.

Øvre Grefsen vel og Kjelsås IL vil fremme en sak for bydelsutvalget der de foreslår parkering langs Myrerskogveien. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Og så vil vi fremme et forslag for BU om parkering langs Myrerskogveien, fra Arilds vei og oppover. Myrerskogveien er regulert for 12,5 meter bredde. Dermed bør det være mulig å få til parkeringsløsning langs jordet, uten at det går utover bjerketrærne, sier Torbjørn Togstad, og legger til:

– Og med det siste på plass, skal vi kunne si oss helt fornøyd med Myrerjordet.

Nederst på siden finner du linker til saker om hele Myrerjordet-prosessen!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse