Valgt til ny leder: Klubbe skifter eier

Bydelsdirektør Mona taasen gratulerer Gether-Rønnig som ny BU-leder.

Torsdag ble Bent Gether-Rønning (H) valgt til ny leder av bydelsutvalget i Nordre Aker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.02.2010 kl 11:23

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Nyvalgt BU-leder Bent Gether-Rønning (t.v.) overtar møteklubben fra avtroppende BU-leder Egil Ihlen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

NYDALEN: Bent Gether-Rønnings kandidatur ble støttet av flertallet i bydelsutvalget, bestående av Høyre, Frp og Venstre. Arbeiderpartiet, SV og Rødt stemte for Ap-kandidat Ivar Christiansen.

Egil Ihlen (H) trakk seg samtidig som leder av bydelsutvalget. Han fortsetter imidlertid som vanlig medlem av utvalget.

LES OGSÅ: Egil Ihlen trekker seg som bydelssjef

Årsaken til dette er at han sammen med familien har kjøpt en bedrift i Mysen, som han ønsker å bruke mer tid på.

— Det blir vanskelig for meg å gjøre en god jobb i Mysen, og samtidig være en god leder av BU. Derfor har jeg valgt å trekke meg. Er det ikke noe som heter «business before pleasure»? sa Ihlen før hans etterfølger ble valgt.

Egil Ihlen har vært leder av bydelsutvalget i Nordre Aker i seks og et halvt år, og har atskillig flere år bak seg som lokalpolitiker i tidligere Grefsen-Kjelsås.

LES OGSÅ: Takk, Egil!

Ihlen ble takket for godt lederskap og støtte i lokale saker av Bjørn Jensen fra Blindern vel og Anne Berit Eid i Idrettens samarbeidsutvalg i Nordre Aker, som begge møtte opp i åpen halvtime.

Bydelsdirektør Mona Taasen takket Ihlen for samarbeidet, og håpet samtidig at etterfølgeren ville fortsette å bygge opp om det tverrpolitiske samarbeidet som har preget arbeidet i bydelsutvalget, samt opprettholde en god kontakt med bydelens ledelse, ansatte og innbyggere for øvrig.

— Dere vil nok ikke merke så stor forskjell på på meg og Egil, repliserte Gether-Rønning.

Ihlen takket bydelens ansatte for at de trofast følger opp vedtak gjort av BU, selv når vedtakene innebærer kutt i tjenester.

— Det imponerer meg, sa Ihlen til de ansattes representanter som var til stede under BU-møtet.

Gether-Rønning sitter som nestleder i bydelens miljø-, plan og samferdselskomité, og har vært fast BU-representant i Nordre Aker siden 2007. Han har også sittet i BU i tidligere bydel Grefsen-Kjelsås.

Som følge av at Gether-Rønning overtar BU-ledervervet, blir flere av hans øvrige politiske verv i bydelen overtatt av andre Høyre-medlemmer:

Dag Rune Olsen overtar som leder av tilsynsutvalget på Lillohjemmet, Brit Teien overtar som vara i driftsstyret på Disen skole, Per H. Christiansens overtar som medlem i Rådet for funksjonshemmede og Gustav Lybech Heiberg overtar som medlem av driftsstyret på Grefsen skole.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse