Knut og Valborg er fornøyde

Ekteparet Valborg og Knut Styren kunne fritt velge hvem de skulle få hjemmesykepleie fra. Og de angrer ikke. – Vi får ypperlig hjelp, sier de. Her har de fått besøk av bydelsutvalgsleder Elin Horn Galtung i Vestre Aker. Foto: Alexander Synstad

– Vi har det helt ypperlig, sier Valborg og Knut Styren. De bor i Vestre Aker-og har fritt brukervalg innen hjemmesykepleie.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.10.2008 kl 13:44

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
BYDEL VESTRE AKER: Ekteparet Styren har i snaue to år fått hjemmesykepleie fra det private Carema Omsorg. De kunne fritt velge om de ville ha kommunal eller privat hjelp.

En evalueringsrapport som ble lagt frem i september viser at tre av fire brukere i Bydel Vestre Aker er fornøyd med ordningen. 94 prosent av dem som mottar hjemmesykepleie i bydelen er fornøyd med tjenestene de får.

– Et veldig bra opplegg. Vi har ikke vært misfornøyd en eneste gang. Vi får besøk av søte og hyggelige pleiere. Og de kommer når de sier de skal komme, sier Knut.

Valborg nikker.

– Min mann får dusje hver dag. Og det tror jeg du liker, sier hun med et smil.

Han trenger en del hjelp, blant annet med vask og påkledning. De siste årene har også kona Valborg fått behov for hjelp.

Byråd for velferd og sosiale tjenester, Jøran Kallmyr (Frp) har besøkt ekteparet på Røa, og han likte det han fikk høre.

– Resultatet er entydig. Folk ønsker stort sett fritt brukervalg velkommen. Dette er et viktig supplement til de kommunale tjenestene. Nå vil vi foreslå å utvide ordningen til å gjelde alle bydeler i Oslo, sier Kallmyr.

Ordningen med fritt brukervalg i Bydel Vestre Aker ble startet 1. oktober 2006. Bydelen ønsker å videreføre ordningen. Den er et pilotprosjekt som er første av sitt slag i Norge.

Leder i bydelsutvalget i Vestre Aker, Elin Horn Galtung (H), er fornøyd med det hun ser og hører.

– Det er svært hyggelig at de kan velge fritt hva de vil ha.

Byrådet skal sette seg grundig inn i rapporten fra undersøkelsen.

– Rapporten viser at det finnes rom for private aktører innen hjemmesykepleien, til tross for en del pessimisme blant visse grupper. Men det leveres tjenester med høy kvalitet. Kommunalt ansatte innen pleie- og omsorgssektoren tar også utfordringen med å bli bedre, sier Kallmyr.

Og ekteparet Styren bryr seg egentlig ikke om hvem som leverer tjenesten, så lenge de får de har krav på.

– Vi valgte en privat aktør, og det angrer vi ikke på.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse