Koll i støtet

Vi skal sørge for at Koll virkelig vil synes på Stampesletta!

stavgutta: Audun Bakke Jensen og Andreas Gjesdal med hhv. ny pers i NCC-lekene og sølv for Andreas i forrige UM. FOTO: FOTO: Koll IL

Kolls friidrettsgruppe er i støtet. I nylig Ungdomsmesterskapet i friidrett tok Koll både gull og sølv, og gjorde det også bra i forrige helgs NCC-leker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.09.2012 kl 19:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

gull: Even Weiglin tok spdgull under nylig UM i friidrett - på Askøy utenfor Bergen. FOTO: FOTO: Koll IL

SOGN:Nylig ble Ungdomsmesterskapet (UM) i friidrett for klassene 15-19 år arrangert, på Askøy utenfor Bergen, og Koll var representert med kjepputøverne Even Weiglin i spyd - gutter 15 - og Andreas Gjesdal i stav - gutter 17.

- Even hadde vist veldig fin formutvikling med flere personlige rekorder i ukene frem mot mesterskapet. I spydkonkurransen knallet han til og tok en gledelig gullmedalje med enda en ny pers på 53,77m, forteller Thor Gjesdal i Kolls friidrettsgruppe.

I stav for Gutter 17 tok Andreas Gjesdal sølvmedalje.

Gull og sølv i NCC

Og forrige helg var det NCC-leker.

- Mens UM er et nasjonalt arrangement, er NCC regionale leker for kretstag som arrangeres på tre ulike steder i landet - Østlandsfinalen gikk i år på Lillestrøm. Fra Oslos kretslag deltok hele 16 Kollinger. Så mange har det aldri vært med fra Koll før. En god attest til våre trenere og oppmenn som har klart å få frem gode 13- og 14-årskull. Kollingene gjorde en helhjertet innsats og mange som satte personlige rekorder eller presterte tett opp mot sitt beste, forteller Gjesdal.

Blant annet satte Audun Bakke Jensen ny NCC-rekord i stav - gutter 14 - med et hopp på 3,42m.

To gull

- Audun har mistet nesten hele sesongen pga skade, men nå er han absolutt på gang igjen. Thomas Byrkjeland vant både 600m og 1500m i G14. I tillegg deltok han i begge hekkeøvelsene og fikk med seg en andre- og en tredjeplass derfra. Linn Louise Kvaale kvalifiserte seg for neste års Ungdomsmesterskap med et kast på 28,75 - Linn Louise har også vært skadet nesten hele sommeren, sier Gjesdal, i tillegg til at Henriette Foss perset i stav til 2,32 og er klar for neste års UM.

- Vi har allerede åtte kvalifiserte til neste ungdomsmesterskap på Lillehammer - vi skal sørge for at Koll virkelig vil synes på Stampesletta i spetember 2013!,ifølge Gjesdal.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse