ANNONSE
Annonse

Kollapset i Marka

Snøen viser tydelig at det er ikke kan være lenge siden hytta kollapset. Foto: Rune H. Johansen.

Det er ikke bare hus og offentlige bygninger som sliter med snø på taket.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.03.2009 kl 11:05

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

LILLOMARKA: Tirsdag morgen oppdaget Rune H. Johansen en hytte som hadde kollapset under store snømengder. Hytta ligger ved sydenden av vannet «Kringla», syd for Sinober.

Etterlyser eieren

– Jeg var egentlig ute for å se til en annen hytte for en venn av meg, så jeg gikk utenfor de preparerte løypene da jeg fikk øye på hytta. Alt tydet på at det hadde skjedd nylig, sier han.

Skispor viste også at andre hadde gått forbi den sammenraste hytta for ikke lenge siden. Nå lurer Johansen på hvem som eier hytta, og om vedkommende har fått beskjed.

– Det er mange hytter i marka som aldri blir brukt, og det er nok en del hytter som blir glemt i arveoppgjør. Det er egentlig veldig trist, sier han.

Johansen vet ikke hvorvidt hytta var i god stand før den raste.

– Det er umulig å si. Den så ut til å være gammel, og rundt 40 kvadratmeter stor. Kanskje har den vært brukt som en mellomting mellom lager og hytte, sier han.

Hytta ligger på posisjon 60 grader 00/53,8 nord og 10 grader 50/22,1øst.

Tørr snø

Friluftsetaten har ansvar for 84 boliger, 9 gårdsbruk og 11 sportsstuer i Oslo-marka. De har fulgt nøye med på takene i vinter.

– Selv om det har vært mye snø, har snøen vært tørr i marka. Dermed blir den ikke så tung, sier kommunikasjonssjef Erik Bull-Valen.

Friluftsetaten har måkt noen av takene i Maridalen og Sørkedalen.

– Men dette har ikke vært noe stort problem for oss i år. Vi har stort sett eldre tømmerbygg som er kraftige og tåler mye, sier Bull-Valen.

Folk blir overrasket

Den norske turistforening (DNT) har også hytter i marka, men har heller ikke registrert større problemer med snømengdene i år.

– Snøen har bare vært til glede. Vi har hatt «fullbookete» hytter hver helg. Men noen er nok litt overrasket over mengdene. Det har blant annet vært folk som har forsøkt seg med truger, men har måttet snu, sier Janet Bydal, inspektør i Marka for DNT.

De holder imidlertid øye med noen nybygg ved Fjellvang.

– Vi holder løpende tilsyn med hyttene og har spadd av en del hytter. Det kommer an på konstruksjonen, sier hun.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse