Kollektivt kaos

Statens vegvesen råder alle på Østlandet til å la bilen stå i dag. Men følger du rådet og reiser kollektivt kan du vente deg store forsinkelser.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.02.2006 kl 13:46

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Oslo: Mandag morgen var det minst 10-15 minutters forsinkelser på samtlige trikkeavganger. Rundt Storo-området var det et eneste virvar av snødekte gater og fortvilte mennesker som ikke rakk jobben sin. "Grunnet værforholdene er det store forsinkelser og stans i trafikken", meldte Sporveiene. Forfrosne mennesker stod tålmodig på de overfylte holdeplassene og ventet på flyt i den kollektive trafikken. Nattens snøfall sørget for kaos på både veier og skinner. Ekstra mannskap måtte trå til med spader for å bane vei for trikken som stod på stedet hvil i Storo-krysset. Og for passasjerer som skulle avgårde med t-banen var det bare å smøre seg med tålmodighet. Et defekt tog på Majorstuen stasjon sørget en god stund for total-stans for alle tog i vestgående retning.

Enda værre var det på linje fire mot Kolsås.

- Linje fire mot Kolsås har ikke gått mellom Bekkestua og Kolsås siden klokka 7.15 i dag tidlig. En trikk sporet av på Avløs i dag tidlig og stengte for t-banen, forteller Bjørn Rydmark i Oslo Sporveier til Aftenpostens nettugave.

Linje fire har ikke gått siden klokken 07.15 i morges. Og klokken 12 i dag var t-banelinjen fortsatt stengt.

- Vi har kriseberedskap, men i natt har det kommet ekstremt mye snø. Det største problemet er for bussene. Store hovedveier blir brøytet tidlig, men på noen av småveiene tar det lang tid før det blir brøytet, sier informasjonssjef i Oslo T-banedrift AS, Bjørn Rydmark.

- Vi beklager så klart de problemene dette skaper for kundene, men det er derfor vi har garantien vår. Ta en drosje når det blir så store forsinkelser. Vi kan ikke garantere at dette ikke skjer igjen, sier Rydmark.

Det er ikke bare trikkepassasjerer og bilister som har måttet lide for det voldsomme snøværet. Også reisende til eller fra Gardemoen har måttet tåle lange forsinkelser. Mandag morgen var kun 15 prosent av flyene i rute.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse