Kommunen aksjonerer mot sosial dumping

– Arbeidstakere som er knyttet til kommunens virksomhet gjennom eksterne leverandører skal ha ryddige arbeidsforhold, sier byrådsleder Erling Lae.

Oslo kommune startet mandag morgen en aksjon mot sosial dumping.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.06.2008 kl 14:38

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: – Arbeidstakere som er knyttet til kommunens virksomhet gjennom eksterne leverandører skal ha ryddige arbeidsforhold, sier byrådsleder Erling Lae i en pressemelding.

– Skal ha ryddige vilkår

Kommunen deler ut informasjon om kommunens varslingstelefon til anleggsarbeidere på kommunale byggeplasser og renholdsarbeidere på kommunale institusjoner 16. og 17. juni.

– Både norske og utenlandske arbeidstakere skal ha ryddige lønns- og arbeidsvilkår. Dersom dette ikke er tilfelle, oppfordrer vi til å ringe den kommunale varslingstelefonen, sier byrådslederen.

Klausul i alle kontrakter

Oslo kommune har innlemmet en egen klausul mot sosial dumping i alle kontrakter som inngås med eksterne leverandører. Brudd på disse bestemmelsene vil få følger for leverandøren.

I informasjonsmateriellet påpeker kommunen spesielt at krav til lønn, sikkerhetstiltak på arbeidsplassen og eventuelle boforhold skal være ivaretatt.

Oslo kommunes varslingstelefon tlf 800 82775 eller 800 VARSL.

Varslingstelefonen er åpen alle hverdager kl 09.00 - 15. 30 året rundt.

Det er mulig å varsle anonymt.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse