Kommunen legger ned suksess

130.000 brukere var i fjor innom gjenbruksstasjonen på Grefsen

suksess: Gjenbruksstasjonen ble en for stor suksess. - Det må vel finnes trafikkløsninger som kan holde en så populær tjeneste åpen, spør Ida Kural. FOTO: Kristin Tufte Haga

130.000 brukere var innom gjenbruksstasjonen på Grefsen i fjor. Driften er så suksessfull, at "ombruksdelen" må legges ned - det blir for mye biltrafkk!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.03.2012 kl 09:06

GREFSEN: "Ombruksdelen" - levering og henting av møbler, utstyr, bøker, og andre små og store gjenstander helt gratis - på Grefsen minigjenbruksstasjon og hageavfallsmottak i Kapellveien, ble en så stor suksess at den delen av mottaket måtte legges ned. 130.000 biler innom i fjor ble rett og slett for mye trafikk!

- Renovajsonsetaten gjennomførte en trafikkrisikoanalyse rundt mottaket, slik vi gjør ved alle slike stasjoner, og det ble målt for mye trafikk i forhold til retningslinjer for slike små stasjoner. Ombruksdriften ble stengt, og nå er de de trafikale utfordringene i området bedret, sier fungerende kommunikasjonssjef i etaten, Elisabeth Marie Vollan, men som godt skjønner at "ombruket" er savnet.

Henviser til andre steder

- Men vi håper at folk eventuelt benytter ombrukstilbudene våre på Haraldrud, og minigjenbruksstasjonene på Sagene og Fredensborg. Men vi skjønner også at Grefsen er en populær stasjon som beboerne har blitt glade i, og vi vil ta en ny vurdering av den trafikale situasjonen og belastningen en ombrukscontainer vil gi, sier Vollan.

- Helt tragisk!

Blant annet er Ida Kural fra Kjelsås opprørt over at kommunen kan legge ned en så populær tjeneste som «ombruk».

- At denne tjenesten nå omgående er lagt ned, på grunn av det jeg anser som et rigid trafikk-reglement, synes jeg bare er helt tragisk - og det vet jeg at jeg langt fra er alene om å mene, sier Kural.

- Istedenfor å kaste brukbare gjenstander i søpla, har mange levert det i Kapellveien i stedet. Og flere jeg vet om har jevnlig tatt turen innom og plukket ut noen av dagens små og store «skatter» - alt fra møbler, brukbart slalomutstyr, bøker, ny badelampe og pent brukt babyutstyr til kanskje julepynt, antikke lenestoler, fine bilderammer og design-vaser, sier Kural.

- Stedet er som et møtepunkt: Folk diskuterer miljø, gleden over å ikke bare forbruke og kaste, eller bare slår av en prat. Inn og uttrafikken kan sikkert gjøres mer oversiktlig. Men i stedet for å bare legge ned ombruksdelen, må det vel kunne finnes trafikkløsninger som kan holde en så populær tjeneste åpen, sier Kural, og som nå tror flere i området istedet vil kaste mer.

- Inspirasjonen til gjenbruk vil avta. Jeg er sikker på at tilgjengeligheten er en av nøklene til ombrukssuksessen, ifølge Kural.

Hva skjer etter 2014?

Og etter 2014 er også resten av fremtiden til gjenbruksstasjonen usikker. For Gravferdsetaten, som disponerer området, har signalisert at de selv ønsker å overta tomten i 2014. Bydelen er - på oppdrag fra lokalpolitikerne - allerede i gang med å finne eventuell erstatningstomt å eventuelt spille inn overfor Renovasjonsetaten.

- Men ikke mange «ledige» friområder å ta av. Likevel, kanskje mulig å utnytte tomten på sørsiden av gjenbruksstasjonen og Utsikten. Men det er mye som skal på plass før vi eventuelt kan peke på ny tomt til den populære gjenbruksstasjonen, sier spesialkonsulent i Nordre Aker Bydel, Knut Hammervold.

Renovasjonsetaten har overfor avisen fortalt at den ønsker å fortsette leiekontrakten, også etter 2014

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon