ANNONSE
Annonse

Kommunen vet ikke hvorfor den har satt opp dette skiltet

Tor Langset fra Grefsen spør hvem som har ansvar for vedlikehold i små gangveier og stier, som denne mellom Thorleifs allé og Brannvaktveien. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Det er flere små, men viktige gangveier og stier rundt omkring i bydelen. Noen også skiltet av kommunen. Men hvem skal sørge for å holde de åpne og tilgjengelige?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.08.2015 kl 20:53

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSEN:Som denne lille gangveien, eller gangstien, som er snarvei-forbindelsen mellom Thorleifs allé på Grefsen og Brannvaktveien.

Tor Langset har bodd i området hele livet, og han tror kanskje stikkveien er nærmere 100 år.

Mye brukt

– Den har i hvert fall vært her før min tid, og jeg er jo over 70, sier han, og forteller at strekningen mellom Brannvaktveien og Thorleifs allé er mye brukt, blant annet av skolebarn på vei til og fra skolene, Grefsen eller Disen.

Les også: Gripende drama fra Oslos fortid - Maridalsspillet 2015

Han fortsetter.

– Om ikke denne snarveien hadde eksistert, er veien til trikken rundt 300 meter lengre via Kjelsåsveien, noe som merkes, tror Langset.

Les også: Alt skar seg i alleen, eller var det allèen, eller alléen...?

Han forteller videre.

– Blir det mye sne som trampes ned her, blir det på ettervinteren en periode med "blåis" og potensielle fallskader. Ved et par anledninger har jeg kjørt snefreseren gjennom her, og fylt igjen store vanndammer om sommeren med grov singel. Men den effekten forsvinner jo etter kort tid, sier han.

Les også: Naboeiendommen er så ille, at det er sendt inn bekymringsmelding til bydelsoverlegen om lukt, søppel og frykt for skadedyr.

For smalt

Bymiljøetaten, ved Leif-Arne Kristiansen i informasjonsavdelingen, forteller at nettopp bredden på gangveiforbindelsen er årsaken til at kommunen ikke selv drifter strekningen.

– Veibredden er ikke opparbeidet slik at vi kan drifte den da den er for smal for maskinene. Den er heller ikke oppført over de arealer vi skal drifte gjennom vestkontrakten. Forbindelsen er vel ok sommerstid, men om vinteren blir den kun et tråkk, sier Kristiansen.

Les også: Toalettene ved Sognsvann lekker

Hvorfor skiltet?

Men hvorfor har kommunen skiltet gangveien, når den ikke drifter den?

– Hvorfor den er utstyrt med offentlig skilt kan jeg ikke svare på. Imidlertid ser jeg av kartet at eiendomsgrensene på begge sider går til midt vei og vegetasjonen på begge sider kommer fra disse private eiendommene, legger han til.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse