ANNONSE
Annonse

Kommunens salg av markaidyll satt på vent

Hallset innerst ved Skar Leir, til salgs, men likevel på vent. Nordre Aker Budstikke kjenner til at eiendommen per i dag er ubebodd. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

I henhold til bystyrevedtak selger kommunen flere markaeiendommer. Salgsplakat henger på Hallset i Maridalen, men salget er satt på vent som følge av «intern avklaring». Uten at kommunen vil si noe mer om hva avklaringen dreier seg om.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.01.2016 kl 16:02

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

MARIDALEN: For kort tid siden fortalte Nordre Aker Budstikke om kommunens salg av markaidyll ved Sognsvann. Sognsveien 230 ble lagt ut for salg i månedsskiftet august/september.

– Det var stor interesse for eiendommen, mange på visning og flere budgivere. Det er administrativt antatt et bud på 6,25 millioner kroner, men innstillingen er ikke vedtatt av kommunen enda, sa kommunikasjonssjef i Eiendoms- og byfornyelsesetaten Lena Nesset.

Takst og utgangspunkt for pris er 4,9 millioner kroner. Det betyr et bud på 1,35 millioner kroner over takst.

I alt er det ni kommunale eiendommer som skal selges, i tråd med bystyrevedtak av 29. august 2012.

LES OGSÅ: Bor vi i den beste bydelen?

Bystyrevedtak

Kommunikasjonssjef i Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY), Lena Nesset, forteller at bystyrevedtaket forutsetter at boligene skal tilbys eksisterende leietakere til takst. Dersom leietakerne ikke ønsket å kjøpe, fortsetter det eksisterende leieforhold og boligene selges når de blir ledigstilt.

Flere av disse ligger i marka og flere er ikke fradelt.

– EBY har arbeidet med klargjøring av eiendommene for salg i tråd med bystyrevedtaket. Dette innebærer blant annet klargjøring av eiendomsgrenser og fradeling av eiendommene. Parallelt med klargjøringsarbeidet pågår det prosesser for å sjekke ut interessen blant dagens leietakere for å kjøpe boligene, forteller Nesset.

LES OGSÅ: Nordre Aker bydel skal vise resten av Oslo vei i eldrebølgen

Leietagere tilbys å kjøpe

– Dersom dagens leietakere ikke ønsker å kjøpe skal eiendommen i henhold til bystyrevedtaket legges ut i markedet for salg når eiendommen er fraflyttet. Salgene skal gjennomføres i henhold til Oslo kommunes salgsinstruks og 5 millioner kroner av salgsinntektene skal øremerkes rehabilitering av dammer og toalettanlegg, forteller Nesset videre.

LES OGSÅ: Radiohistorien blir til hundrevis av boliger på Brekke

To solgt

To av eiendommene er solgt, som nevnt Sognsveien 230. Den andre er Ankerveien 115, (Himstadjordet i Bydel Vestre Aker) som ble solgt i juni i år for 5,25 millioner. Eiendommen er boligregulert og ligger i marka. I tillegg er Oslo kommune i dialog med Naturvernforbundet om mulig bruk av eiendommen Søndre Sandås ved Sognsvann til markaport.

De øvrige eiendommene er Hallset (Maridalsveien 580 i Bydel Nordre Aker), Ammerud Skogsenter (Gjerdesmutten 5 i Bydel Grorud), Svendstua Skogstue (Frognerseterveien 66 i Bydel Vestre Aker), Formannsboligen Svendstua (Frognerseterveien 70 i Bydel Vestre Aker), Syverud bolig (Enebakkveien 605 i Ski kommune) og Holtet Syverud (Enebakkveien 609 i Ski kommune).

Hallset på vent

EBY opplyser at det innhentet takst for eiendommen Hallset innerst ved Skar Leir, men at den er unntatt offentlighet inntil eiendommen annonseres for salg.

Men likevel har det en stund vært hengt opp salgsplakat, i regi av Privatmegleren Nordstrand. På spørsmål i etterkant om hvorfor salgsplakaten er hengt opp, når taksten ikke er offentlig før eiendommen annonseres for salg, svarer EBY at salg av eiendommen er satt på vent.

LES OGSÅ: Bydelsutvalget åpner for flyktningleir i Skar leir i Maridalen

Eiendomsmegleren ansvarlig for Hallset, ønsker ikke å kommentere saken overfor Nordre Aker Budstikke, men viser til EBY.

– Det har med intern avklaring å gjøre, sier kommunikasjonsrådgiver Solveig Pettersen til Nordre Aker Budstikke.

Men hva «intern avklaring» dreier seg om, vil ikke EBY kommentere. Men EBY avkrefter samtidig at grunnen til at salget er satt på vent, har noe som helst med det endret politisk skifte i hovedstaden.

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse