Kompostkurs i gang

 

Oslo kommune ønsker å inspirere befolkningen til å kompostere. Derfor holder Renovasjonsetaten som vanlig, gratis kurs i kompostering av matavfall for Oslos innbyggere i vår.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: Kompost er en god og miljøvennlig måte å ta vare på matavfallet. Avfallet går fra å være et problem til å bli en fin resurs til hagen som minsker behovet for å kjøpe gjødsel og plantejord.

LES OGSÅ: Nå skal det sorteres

Kompostkurset gir en teoretisk innføring i komposteringens mysterier, tar for seg hva som skjer i komposten og hvordan du skal gjøre det. Hovedsakelig dreier det seg om kompostering av matavfall, men det gir også en kort innføring i kompostering av hageavfall. Du får se noen binger og får en oversikt over pris og forhandlere av anbefalte kompostbinger.

Renovasjonsetaten gir et tilskudd på 20% av prisen på bingen til dem som har vært med på kompostkurs.

Nina Berge holder kursene. Hun er miljørådgiver og Grønn Hverdags kompostekspert, og har holdt kompostkurs i mange år. I tillegg er hun en dreven hagebruker. Hjemme har hun en stor økologisk hage, og hun er en av ressurspersonene i Geitmyra skolehage i Oslo.

Har du spørsmål om økologisk hagebruk, er det Nina som betjener svartjenesten i Oslo og omegn økologiske hagebrukslag.

– For å dyrke økologisk, er du avhengig av kompost sier Nina og smiler, dessuten er kompost veldig moro, legger hun til.

Kompostkurset holdes i Renovasjonsetatens lokaler i Gjerdrumsvei 10b i Nydalen: Tirsdag 4. mai, torsdag 20.mai og torsdag 10. juni. Det begynner kl 18.00 og varer i ca tre timer.

Søndag 25. april er det et kurs utendørs i botanisk hage på Tøyen. Dette kurset starter kl.13. Du kan melde deg på kursene ved å sende en e-post til kompost@gronnhverdag.no.

LES OGSÅ: BLI GRØNN GUIDE OG VINN TOM VICTOR GAUSDAL FRA "MASTERCHEF"

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse