Kompostkurs i gang

Oslo kommune ønsker å inspirere befolkningen til å kompostere. Derfor holder Renovasjonsetaten som vanlig, gratis kurs i kompostering av matavfall for Oslos innbyggere i vår.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NYDALEN: Kompost er en god og miljøvennlig måte å ta vare på matavfallet. Avfallet går fra å være et problem til å bli en fin resurs til hagen som minsker behovet for å kjøpe gjødsel og plantejord.

LES OGSÅ: Nå skal det sorteres

Kompostkurset gir en teoretisk innføring i komposteringens mysterier, tar for seg hva som skjer i komposten og hvordan du skal gjøre det. Hovedsakelig dreier det seg om kompostering av matavfall, men det gir også en kort innføring i kompostering av hageavfall. Du får se noen binger og får en oversikt over pris og forhandlere av anbefalte kompostbinger.

Renovasjonsetaten gir et tilskudd på 20% av prisen på bingen til dem som har vært med på kompostkurs.

Nina Berge holder kursene. Hun er miljørådgiver og Grønn Hverdags kompostekspert, og har holdt kompostkurs i mange år. I tillegg er hun en dreven hagebruker. Hjemme har hun en stor økologisk hage, og hun er en av ressurspersonene i Geitmyra skolehage i Oslo.

Har du spørsmål om økologisk hagebruk, er det Nina som betjener svartjenesten i Oslo og omegn økologiske hagebrukslag.

– For å dyrke økologisk, er du avhengig av kompost sier Nina og smiler, dessuten er kompost veldig moro, legger hun til.

Kompostkurset holdes i Renovasjonsetatens lokaler i Gjerdrumsvei 10b i Nydalen: Tirsdag 4. mai, torsdag 20.mai og torsdag 10. juni. Det begynner kl 18.00 og varer i ca tre timer.

Søndag 25. april er det et kurs utendørs i botanisk hage på Tøyen. Dette kurset starter kl.13. Du kan melde deg på kursene ved å sende en e-post til kompost@gronnhverdag.no.

LES OGSÅ: BLI GRØNN GUIDE OG VINN TOM VICTOR GAUSDAL FRA "MASTERCHEF"

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon