Kompromissforslag fra Skar-bosetterne

Harald Giæver Sundøy er talsmann for bosetterne i Skar leir. Foto: Karl Andreas Kjesltrup

Okkupantene på Skar vil bli boende i leiren utover sommeren. Deretter ønsker de en evaluering av prosjektet sammen med kommunen og naboene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.03.2010 kl 15:17

SKAR LEIR: Beboerne i Øko-kollektivet som flyttet inn i Skar leir for tre uker siden, mener prosjektet deres er formålstjenlig fordi det hindrer forfall av husene og at det begrenser farene for negativ inntrenging på naturområdet.

– Åpenbart akseptert

«Skar har stått tomt i over fem år uten å være i bruk av eier, øde og forlatt. Det har ikke vært noe tilsyn over nærområdet og naturen, alle inngangsdører har stått åpne og det var åpenbart akseptert at folk tok seg inn i husene. For øyeblikket finnes det ingen realistiske planer eller konkrete resultater som vil forandre denne situasjonen i nær fremtid, det finnes ingen klar formening om hva området skal benyttes til,» skriver okkupantene i et brev sendt til politikere lokalt og på rådhuset og til media.

Naboer og kommune

Bosetterne skriver at de vil følge de demokratiske prosessene i bydelen og kommunen for å få forståelse for bosettingsprosjektet.

I brevet presenterer de et forslag til kompromiss mellom seg selv og Oslo kommune, for den videre bruken av leiren.

«Vårt kompromissforslag er, at vårt øko-bolalternativ kan bli værende på Skar utover sommeren, inntil videre. Da kan kommunen fortsette å videreutvikle planene for Skar Leir, og vi får tid til å starte opp vårt prosjekt. Etter sommeren ønsker vi å ha en evaluering sammen med kommunen og nabolaget for å se på hva vi har oppnådd og på videreutviklingen av Skar Leir og vårt øko-bokollektiv.»

LES HELE BREVET FRA BOSETTERNE I SKAR LEIR HER

Les alt om Skar-okkupasjonen her:

Politiet avventer på Skar

Okkupantene er politianmeldt

Er innstil på å stille oss i kø

Byrådet- Flytt ut!

Politikere og politi: Delte meninger

Vi er vanlige folk

Er det greit?

Skar leir er okkupert"

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...