– Kontraktsbrudd

Ellen W. Ronæss mener bydelen ikke har fulgt opp sin hjemmehjelpskontrakt med Åse Løkser (bildet), som Nordre Aker Budstikke skrev om forrige uke. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Lederen av det nye tilsynsutvalget for hjemmebaserte tjenester mener bydelen ikke har fulgt opp sin avtale med Åse Løkser (90).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.09.2008 kl 15:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: Ellen W. Ronæss er lokalpolitiker for Høyre og leder av det helt nyoppnevnte tilsynsutvalget for hjemmetjenester i Nordre Aker. Hun leste med interesse oppslaget i Nordre Aker Budstikke forrige uke, om 90 år gamle Åse Løkser som ikke får hjemmehjelp på en måned fordi bydelen ikke hadde nok vikarer.

– Ikke god nok grunn– Som leder av tilsynsutvalget for hjemmebaserte tjenester kan jeg ikke se at bydelen har oppfylt sin kontrakt med Åse Løkser. At ansatte er syke og at det ikke finnes vikar som kan komme til avtalt tid, er ikke god nok grunn til å droppe hjemmehjelpen som hun har vedtak på, sier Ronæss.

Vil kunne fanges opp

– Åse Løksers eksempel er typisk for hva som kan tas opp av tilsynet. Her mener jeg bydelen rutinemessig bør tilby et nytt avtaletidspunkt, dersom brukeren ikke ønsker å vente til hennes faste hjemmehjelper er tilbake. Det skal ikke være nødvendig å finne seg i manglende oppfølging av avtalen, mener Ronæss.

Hun understreker at brukerne av hjemmetjenesten også har valgfrihet dersom de ikke er fornøyde med de kommunale tjenester.

– Jeg vil minne om at det til enhver tid er mulig å velge en privat tjenesteleverandør i stedet for kommunens egne ansatte. De vil ikke få betalt fra bydelen hvis de ikke yter den tjenesten som er avtalt. For dem vil det være mer enn god nok grunn til å gi ny time ved sykefravær. Jeg håper imidlertid Løksers tilfelle var et hendelig unntak, men det vil forhåpentlig tilsynsutvalget kunne påvise ved henvendelser som kommer inn, sier Ronæss.

Hun oppfordrer brukere som opplever liknende problemer, som ikke blir løst i samarbeid med tjenesteapparatet, om å kontakte en av representantene i utvalget.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse