Korsvoll nordiske mestere i sjakk

Henning Kjøita, Torgeir Kjøita, Johannes Høva Bøhler, Ådne Madsen og Markus Teigset fra Korsvoll er vant nordisk sjakkmesterskap for barneskoler.

For fjerde år på rad deltok Korsvoll i nordisk mesterskap i sjakk for barneskoler. Denne gangen gikk de helt til topps.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.09.2008 kl 11:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
ÅLAND/KORSVOLL: - Det var hard konkurranse. Vi møtte jo de nasjonale mestrene fra hele Norden, sier Johs Kjeken, lagleder, og leder av Schakklubben av 1911s Ungdom.

Skal forsvare Norges sjakk-ære

Tradisjonelt er det Sverige og Island som har vunnet flest mesterskap, men Island stilte med et betraktelig dårligere lag i år enn tidligere, forteller Kjeken.

Spennende

Korsvoll fikk brynt seg helt frem til siste runde.

- Det var spennende helt frem til siste slutt. Vi ledet med ett og et halvt poeng foran Sverige før siste runde, hvor de møtte Island. Sverige ville derfor vinne hvis de tok ett og et halvt poeng mer enn oss. Vi hadde slått Island 4-0, og fryktet derfor at Sverige kunne gjøre det samme. Men Island bet godt fra seg, og det endte med 2-2, sier Kjeken.

Norge møtte Finland i siste runde, og også denne endte uavgjort med 2-2. Dermed ble Korsvoll nordiske mestere, ett og et halvt poeng foran det svenske laget.

Årets lag bestod av Henning Kjøita, Torgeir Kjøita, Johannes Høva Bøhler, Ådne Madsen og Markus Teigset.

Dette var fjerde gang på rad Korsvoll har representert Norge i dette mesterskapet, som har blitt arrangert i rundt 40 år. Første gang Korsvoll deltok, nådde laget opp til andreplass, deretter ble det en sjetteplass året etter, etterfulgt av bronse i fjor.

- Det var moro å vinne. Vi dro jo med godt håp om medalje, og guttene er veldig fornøyde med gull, sier Kjeken.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse